Broeders Gezondheidswinkel maakt kans op prijs Beste Biowinkel 2018 De genomin…

[ad_1]
Broeders Gezondheidswinkel maakt kans op prijs Beste Biowinkel 2018

De genomineerden voor de verkiezing van de beste biologische winkel 2018 zijn bekend. Een vakjury selecteerde 12 winkels en Broeders Gezondheidswinkel is één van de 3 genomineerde biowinkels in de categorie Grote winkels. Vanaf 1 november kan het publiek deze winkel aan een overwinning helpen door te stemmen. Winnaars mogen een jaar lang de titel ‘Beste biologische winkel 2018’ voeren en zijn zo het visitekaartje van de branche. De verkiezing van de Beste biologische winkel is een initiatief van de Biowinkelvereniging en Bionext.

De verkiezing is de enige verkiezing in Nederland waar biologische speciaalzaken zich met elkaar kunnen meten. Winkels die minimaal 90 % biologisch aanbod in voeding hebben, kunnen meedoen. In de biologische speciaalzaak valt veel te beleven en dat aspect krijgt extra aandacht in deze bijzondere verkiezing van de beste bio winkels van Nederland.”

De genomineerde winkels
Bij de categorie Grote winkels strijden Broeders Gezondheidswinkel (Oosterhout), Ekoplaza Velperplein (Arnhem) en Odin Zutphen om de titel. Bij de categorie Middelgrote winkels zijn Natuurwinkel Reeuwijkse Hout (Reeuwijk), Odin Bergen en Salt Organic BV (Zaltbommel) genomineerd. Bij de categorie Webwinkels gaat de strijd tussen Odin Bezorgdienst, Ecomarkt.nl en Ekoplaza.nl. En bij de categorie Boerderijwinkels zijn de 3 genomineerden: Boerderijwinkel Overesch, Kleinlangevelsloo – Supermarkt in het Bos (Raalte) en Hoeve Ravenstein (Baarn).

Wim Melis, samen met zijn vrouw Hélène eigenaar van Broeders Gezondheidswinkel, zegt in een eerste reactie ‘Wij zijn positief verrast dat we genomineerd zijn. Ruim 11 jaar geleden zijn we verkozen tot de beste natuurvoedingswinkel van Zuid-Nederland, maar nu strijden we om de beste biowinkel van heel Nederland. We hebben precies één jaar geleden onze winkel fors verbouwd en deze nominatie voelt ook als een stuk waardering’ vanuit de markt.’

Online stemmen
De jury heeft in elke categorie drie winkels genomineerd. Vanaf 1 november kan het publiek stemmen op de genomineerde winkels op www.bestebiowinkel.nl. De vakjury gaat de komende weken onaangekondigd op bezoek bij de genomineerde winkels en doet een bestelling in de genomineerde webwinkels. Hun professionele oordeel wordt naast de publieksstemmen gelegd. De mening van de jury telt voor 80% mee, de publieksstemmen voor 20%. Het publiek kan tot en met 31 december 2017 stemmen en maakt kans op mooie prijzen.

De vakjury bestaat uit Theo Jacobs (eigenaar Natuurwinkel Amersfoort en winnaar verkiezing 2017 categorie Grote winkels), Loethe Olthuis (journalist bij Volkskrant), Willem Treep (retail deskundige) en Dirk Mulder (trade & retail bij ING). De jury maakt op woensdag 17 januari 2018, op de Bio-beurs in Zwolle, bekend welke winkels zich een jaar lang ‘Beste biologische winkel 2018’ mogen noemen.[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.