Man aangehouden voor mishandeling buschauffeur in Oosterhout Een inwoner van Oo…

[ad_1]
Man aangehouden voor mishandeling buschauffeur in Oosterhout

Een inwoner van Oosterhout is vrijdagavond aangehouden omdat hij verdacht wordt van het mishandelen van een buschauffeur.

Op vrijdag 15 december 2017 om 22.30 uur kwam en een melding binnen van een ruzie bij een busstation aan de Leijsenhoek. Een surveillance-eenheid werd er heen gestuurd. Onderweg kregen ze een signalement door van de verdachte. De buschauffeur was met zijn bus verder gereden. Bij het busstation troffen de agenten een 43-jarige man uit Oosterhout die aan het signalement voldeed. Hij gaf aan dat er een discussie was ontstaan in verband met de betaling van de rit. Dat was uitgelopen op een handgemeen. Toen de agenten telefonisch contact zochten met de buschauffeur bleke dat deze bij een huisartsenpost zat voor zijn verwondingen. Hierop is de man uit Oosterhout aangehouden en naar het bureau gebracht. Uit de aangifte van de buschauffeur bleek later dat de man boos was geworden dat hij niet met contant geld in de bus kon betalen nadat bleek dat hij een te kort op zijn OV-kaart had. De zaak zal verder onderzocht worden door de recherche. De beelden van het incident zullen bij dat onderzoek een rol spelen.

#VPT Veilige Publieke Taak
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.