Zwaar vuurwerk en wapens gevonden in Oosterhout In een woning aan de Pieter Sta…

[ad_1]
Zwaar vuurwerk en wapens gevonden in Oosterhout

In een woning aan de Pieter Stastokstraat is woensdagavond zwaar vuurwerk en enkele wapens aangetroffen. Bewoner is aangehouden.

Er was bij de politie informatie binnen gekomen dat er in een woning aan de Statstokstraat zwaar illegaal vuurwerk zou liggen. Een eenheid ging op onderzoek uit. De deur van de woning werd opengedaan door de bewoonster die aangaf dat de hoofdbewoner niet thuis was. Maar de dienders lieten zich niet wegsturen en toen bleek hij plotseling weer thuis te zijn. Ze doorzochten de woning en vonden verspreidt 55 kg aan illegaal zwaar vuurwerk. Maar ze vonden ook nog twee ploertendoders en vijf boksbeugels in huis. De bewoner is aangehouden en de spullen zijn in beslag genomen. Het vuurwerk zal worden vernietigd.

Illegaal vuurwerk is strafbaar
De politie treedt hard op tegen gebruikers van illegaal vuurwerk, omdat dit vuurwerk levensgevaarlijk is en overlast en forse schade veroorzaakt.
Jongeren: besef je wat je met illegaal vuurwerk in huis haalt en wat je kunt aanrichten bij jezelf en anderen?
Ouders: weet en beseft u wat uw kind in huis heeft en meeneemt op straat? En wat hij/zij kan aanrichten bij zichzelf en anderen?
De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk. Melden heeft altijd zin.
– via de banner onder dit bericht of:
– via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
– via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
– anoniem via 0800-7000


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.