Holland Foodz wil Tony’s Chocolonely chocolademelk meer varianten geven De dis…

[ad_1]
Holland Foodz wil Tony’s Chocolonely chocolademelk meer varianten geven

De distributie van Tony’s Chocolonely Fairtrade chocolademelk is per 1 januari 2018 (onder licentie) overgedragen aan het Nederlandse bedrijf Holland Foodz. Tony’s Chocolonely focust zich op het vermarkten van chocolade. De nieuwe distributeur richt zich op Tony’s zuiveltak en wil de mogelijkheden onderzoeken voor meer varianten chocolademelk van Tony’s Chocolonely.

Holland Foodz is de grootste producent van ambachtelijk gemaakt Oud-Hollands snoepgoed en vooral bekend van de Oosterhoutse Kaneelstok en Willem Stuvé nougat. De zuiveltak van het bedrijf is echter vijf keer zo groot. Holland Foodz is de grootste leverancier van koffiemelk in glas aan Nederlandse supermarkten en ontwikkelt en levert cappuccinomelk, chocolademelk, boter en andere zuivelproducten voor de huismerken van bekende supermarkten als Albert Heijn en Jumbo. Begin vorig jaar nam Holland Foodz biologisch zuivelbedrijf Vechtenaer uit het Overijsselse Hardenberg over.
,,Met die overname hebben we de stap gezet naar biologische zuivel en kaas. Met de distributie van Tony’s Chocolademelk zetten we de volgende logische stap naar Fairtrade zuivelproducten,” legt directeur-eigenaar Jan Harm Spijkervet van Holland Foodz uit. Voor de distributie heeft zijn bedrijf de benodigde Fairtrade certificering behaald.

Tony’s Chocolonely wil de distributie van zijn chocolademelk onderbrengen bij een gespecialiseerd bedrijf om de groei in dit specifieke segment te versnellen. De Amsterdamse chocolademaker met de missie om 100% slaafvrij de norm in chocolade te maken is uitgegroeid tot de grootste chocoladeproducent van Nederland. In het boekjaar 2016/2017 verkocht het bedrijf bijna 29 miljoen chocoladerepen. Tony’s chocolademelk werd eind 2012 op de markt gebracht. De cacao voor deze chocolademelk wordt direct ingekocht bij boerencoöperaties in Ghana waar het bedrijf langetermijnsamenwerkingen mee heeft.

Terwijl Tony’s chocoladerepen bekend staan om hun bijzondere smaken, zoals karamel zeezout, pecan kokos of framboos knettersuiker, is de chocolademelk nog in één smaak verkrijgbaar. Op dat vlak ziet Holland Foodz bijvoorbeeld kansen voor nieuwe productontwikkeling, maar ook in andere verpakkingstypes.[ad_2]

1 Comment

  1. Ah, het heeft waarschijnlijk met deze overname te maken dat Tony’s Chocolademelk om te beginnen nu tijdelijk niet verkrijgbaar is in de supermarkten. Jammer!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.