Derk Bolt vertelt over zijn ontvoering De bekend…

[ad_1]
Derk Bolt vertelt over zijn ontvoering

De bekende televisiepresentator schreef een boek over zijn belevenissen in Colombia
Maandag 5 februari komt de televisiepresentator Derk Bolt naar Oosterhout om te vertellen over zijn belevenissen in juni 2017 in Colombia. Samen met zijn cameraman is hij door een lokale guerrillabeweging ontvoerd en na ruim een week weer vrijgelaten. Hij heeft over dit incident het boek “Ontvoerd. Het complete verhaal” geschreven. De avond begint om 20.00 uur in theater De Bussel, kaarten zijn te koop bij alle vestigingen van Theek5, aan de balie van De Bussel of online via www.theek5.nl.
Derk Bolt
Derk Bolt is vooral bekend van het KRO-programma Spoorloos. Daarvoor reist hij al sinds 1995 over de hele wereld. Altijd op zoek om mensen bij elkaar te brengen. Voor Spoorloos komt hij ook al bijna 25 jaar in Colombia. Was dit vroeger nog een gevaarlijk land, tegenwoordig is het er grotendeels veilig. Maar in juni 2017 gaat het dan toch mis. In een achtergebleven gebied in het noorden worden Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender van de weg gehaald door een gewapende guerrillero. Ze moeten hun spullen inleveren en worden te voet meegenomen naar het onherbergzame gebied van de cocaïneboeren. Er volgt een spannende week in gevangenschap, vol onzekerheid of ze het er wel levend vanaf zullen brengen en of de buitenwereld wel doorheeft dat ze zijn ontvoerd.
Ontvoerd. Het complete verhaal
‘Hij stopt, pakt een pistool uit z’n broeksband en richt op ons. We schreeuwen om het hardst ”No, no, no!” Ik hoop vurig dat hij niet durft te schieten of dat op z’n minst de kogels hun doel zullen missen. Maar er klinkt geen schot. Alleen m’n hart bonkt oorverdovend.’
In Ontvoerd beschrijft Derk Bolt op zijn geheel eigen, ironische wijze wat hem deze week is overkomen en hoe hij het heeft beleefd. Het waargebeurde verhaal laat zich lezen als een avonturenroman.
Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.theek5.nl, www.theaterdebussel.nl en in de bibliotheken van Theek5 en bij VVV Oosterhout (alleen pin).


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.