Duurzaamheidsweek op 2 Oosterhoutse basisscholen …

[ad_1]
Duurzaamheidsweek op 2 Oosterhoutse basisscholen

Op basisscholen De Meander en Biëncorf is in de derde week van januari een duurzaamheidsweek. Op allebei de scholen is tevens de officiële ingebruikname van de zonnepaneleninstallatie. Maandag 15 januari op De Meander en donderdag 18 januari op basisschool de Biëncorf.

Duurzaamheidsweek
In de duurzaamheidsweek krijgen alle leerlingen ook les over duurzaamheid, duurzame energie en over de werking van zonnepanelen. Op een beeldscherm in de school zien de leerlingen hoeveel energie wordt verbruikt en opgewekt. Elke klas doet mee aan het ‘ren je rot’ spel en daarnaast geeft elke leerkracht op zijn manier een les over duurzaamheid.

Zonnepanelen op zestien basisscholen
De installatie van de zonnepanelen op de zestien bassischolen in combinatie met het educatieve pakket is tot stand gekomen door een samenwerking tussen ONE, Rabobank Amerstreek en de DELTA basisscholen. Pebble Green Systems installeerde de panelen en Enexis sponsorde het educatieve pakket inclusief het grote beeldscherm. Dit beeldscherm geeft de leerkrachten een goede leidraad om de les over duurzame energie voor zijn of haar klas in te richten. Met het lespakket maakt ONE de jonge generatie bewust dat de wereld baat heeft bij verstandig en zuinig gebruik van grondstoffen en energie. Tenslotte gunt iedereen elke nieuwe lichting een zonnige toekomst.


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.