Informatie avond geeft meer duidelijkheid over geb…

[ad_1]
Informatie avond geeft meer duidelijkheid over gebeurtenissen rond burgemeester

Wethouder Robin van der Helm en gemeentesecretaris Paul de Ridder hebben vanavond een toelichting aan de Gemeenteraad gegeven over de gebeurtenissen rond Burgemeester Huisman

Uit de tijdlijn van de wethouder blijkt dat na de gemeenteborrel op 20 december bij wethouder Vissers een medewerkster informeel hem vertelde wat haar ongewenst was overkomen. Op 8 januari voegde zich daar nog een tweede medewerkster bij die ook een ‘vervelende’ ervaring met de burgemeester had gehad. De signalen werden in het college gesproken waarna aan gemeentesecretaris Paul de Ridder werd gevraagd een onderzoek in te stellen.

Er zijn uiteindelijk vijf verklaringen over het gedrag van de burgemeester tijdens die borrel afgelegd. De rapportage was zodanig ernstig dat de griffier en de commissaris van de Koning werden geïnformeerd. Dit leidde afgelopen vrijdag tot het opstappen van de burgemeester,

Volgens de gemeentesecretaris zijn er drie vertrouwenspersonen, er zijn niet eerder signalen geweest van ongewenst gedrag van de burgemeester. Er zijn (nog) geen aangiften gedaan bij de politie, dit is een eigen keuze van de slachtoffers.

Willem-Jan van Der Zanden van Groen Links drong aan op een breder onafhankelijk onderzoek.


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.