Oosterhout welkom bij opgeknapte activiteitencentr…

[ad_1]
Oosterhout welkom bij opgeknapte activiteitencentra

Vandaag konden Oosterhouters (hernieuwd) tijdens een open dag kennismaken met de drie activiteitencentra die de afgelopen tijd zijn opgeknapt. Samen met gebruikers en beheerders hebben Surplus Welzijn en de gemeente bekeken hoe de centra aangepast konden worden. Doel is dat iedereen zich welkom voelt in de centra en de ruimtes op diverse manieren kunnen worden gebruikt. De ene keer was daar een likje verf of nieuw meubilair voor nodig en de andere keer verrijdbare ruimteverdelers of een aangepast toilet. Tijdens de open dag konden bezoekers de hele dag door deelnemen aan activiteiten.

In 2014 zijn de activiteitencentra eerder aangepast om ze toegankelijker te maken voor mindervaliden. Hoognodige aanpassingen van bijvoorbeeld toiletruimtes en entrees zijn destijds doorgevoerd. De activiteitencentra misten echter nog de uitstraling en flexibiliteit om ze optimaal te kunnen gebruiken. In september 2016 stelde de gemeenteraad € 410.000 beschikbaar voor het verbeteren van de uitstraling en gebruiksvriendelijkheid van de drie activiteitencentra. Wethouder Marian Witte: ‘Ik ben blij dat we inwoners nu echt een prettige omgeving kunnen bieden, waarin zij mensen kunnen ontmoeten, een praatje kunnen maken en samen activiteiten kunnen ondernemen. Sociale contacten zijn heel belangrijk voor mensen die zo lang mogelijk zelfstandig thuis willen blijven wonen en leven.’

Werkzaamheden
In Activiteitencentrum De Slotjes is er onder meer geschilderd, sfeerverlichting aangebracht in de grote zaal, een akoestische wand en garderobe gecreëerd, nieuw meubilair gekomen en er zijn toiletten aangepast. In Activiteitencentrum Dommelbergen is er in enkele ruimtes bijvoorbeeld een nieuwe vloer gelegd, nieuwe raamdecoratie aangebracht, een extra keuken geïnstalleerd en zijn akoestische maatregelen genomen. In Activiteitencentrum De Bunthoef is er onder meer geschilderd, meer daglicht gecreëerd, een nieuwe vloer gelegd en is de bibliotheekvoorziening geclusterd.

Brede activiteiten
De activiteitencentra worden beheerd door Surplus Welzijn. Inwoners met ideeën zijn van harte welkom om activiteiten te organiseren die voor iedereen toegankelijk zijn. Dat is inmiddels uitgegroeid tot een breed activiteitenprogramma per centrum. Van yoga tot conversatieles, van samen eten tot zumba en van schilderen tot ruilhandel. Inmiddels zijn er 198 vaste activiteiten, 107 organisaties/verenigingen/clubs/bewoner die activiteiten organiseren en 39 vrijwilligers als gastvrouwen en –heren actief en circa 2.500 bezoekers per week.[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.