Salerno-reünie 2018: This could be the last time …

[ad_1]
Salerno-reünie 2018: This could be the last time

Net als twee jaar geleden komt er een reünie van de roemruchte Oosterhoutse Bar Salerno. Op 21 april zijn voormalige stamgasten welkom in het oude pand aan de Leysenhoek. “Het is zoals de Rolling Stones zongen: This could be the last time”, zegt organisator Rob Mulders.
De Salerno bestond in 2016 vijftig jaar. Daarom nam een aantal Oosterhouters, onder wie oud-eigenaren Rinus Kuijpers, Cor Hooymaayers, Elske Tilburgs en Jan den Biggelaar, het initiatief om een reünie te houden. “Dat was een groot succes”, blikt Mulders terug. “Het was drie dagen feest. In totaal kwamen zeshonderd oude stamgasten van heinde en verre naar Oosterhout om hun vertrouwde kroeg weer te bezoeken. Het werd een groot feest van herkenning.”
Ter gelegenheid van de reünie werd de historie van de Salerno vastgelegd in het boek ‘50 Jaar Bar Salerno’, waarvan ruim driehonderd exemplaren zijn verkocht. “Dat zegt iets over de betekenis van de Salerno. Vele huwelijken in Oosterhout en omgeving vinden hun oorsprong in de bar aan de Leysenhoek”, lacht de voorzitter van de reüniecommissie.
Maar het Salerno-pand staat al sinds april vorig jaar leeg na het faillissement van de uitbater. “Dat is triest om te zien. We weten niet wat er met het pand gaat gebeuren. Of het weer een kroeg wordt, valt te betwijfelen. Het is natuurlijk een gewilde locatie in het centrum. Daarom hebben we besloten opnieuw een reünie te houden. Hier ligt immers een rijke geschiedenis voor velen.”
Het thema van de bijeenkomst wordt dan ook de bekende hit ‘This could be the last time’ van de Rolling Stones uit 1965. “De plaat is een jaartje ouder dan de Salerno”, zegt Mulders. “Op zaterdag 21 april maken we er weer een mooi feest van. Alles wordt in oude stijl aangekleed. Deejays van weleer draaien muziek uit de tijd dat ze er werkzaam waren. Er hebben zich al meerdere mensen aangemeld. Een van de deejays komt zelfs over uit Portugal.”
Kaarten voor de reünie gaan de komende week al in de voorverkoop. De kaarten zijn tijdens carnaval te koop bij café Oud Brabant aan de Leysenhoek 11 en bij herkenbaar uitgedoste leden van de reüniecommissie. Na carnaval worden ze nog steeds verkocht bij café Oud-Brabant en de VVV in de Bussel. Wie wat verder weg woont, kan zich aanmelden via hooymayer@telfort.nl of rob.mulders@gmail.com. Zij kunnen entreebewijzen reserveren die dan op de avond zelf aan de deur afgehaald en betaald kunnen worden.
De entreebewijzen kosten 5 euro of 2 stapbonnen, maar daarvoor krijgt iedereen op de avond zelf onder meer een uniek toepasselijk aandenken aan de Salerno mee naar huis.
Er zijn ook nog enkele exemplaren van het jubileumboek te koop. Hierover kan contact opgenomen worden met hooymayer@telfort.nl.

Zie ook:
https://www.facebook.com/Bar-Salerno-50-jaar-774969805954980/
https://www.facebook.com/events/309794412876110/


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.