Heeft u herinneringen aan de Simfa? Dan zoeken wi…

[ad_1]
Heeft u herinneringen aan de Simfa?
Dan zoeken wij u!

Heeft u mogelijk gewerkt bij de Simfa houtfabriek? Of speelde u als kind op en rond het enorme fabrieksterrein langs het Wilhelminakanaal? Deel uw ervaringen met ons. En heeft u foto’s in uw bezit? Wij willen die graag kopiëren.
De wijk Houthaven bestaat in 2019 op de kop af 25 jaar. Reden voor Stichting Wijkteam Houthaven om stil te staan bij de ontstaansgeschiedenis van de houtfabriek. Een begin voor dit verhaal hebben wij al van de Heemkundekring ontvangen, over de productie van kuipen, botervaatjes en later pallets en houtwol. De Simfa Emballage en houtfabriek was in de hoogtijdagen de grootste producent in heel Europa en eveneens de grootste werkgever in Oosterhout.
Voor het jubileum in 2019 willen we een speciaal herinneringsboekje maken. Misschien heeft u directeur August J. Simons nog wel gekend. Graag willen wij uw persoonlijke herinneringen horen. Telefoon: 0162-692912 of mail: wijkteam@houthavenoosterhout.nl[ad_2]

1 Comment

  1. Ik woonde in de Burgemeester Hallungiusstraat, hemelsbreed max. 200 mtr van de fabriek.
    Meerdere per dag ging er een sirene af, begin, pauze, einde werktujd etc.
    Was erg gevaarlijk om op de boomstammen te spelen in de haven! (Mocht dat ook niet van mijn vader!)

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.