’t In Zak & Askruis 2018. Zaterdag 10 februari 20…

[ad_1]
’t In Zak & Askruis 2018.

Zaterdag 10 februari 2018 in alle vroegte – als de zon nog slaapt en elk weldenkend mens zich aan de dageraad niks gelegen laat liggen – zijn de mannen van UT KAAIENDONKS KEPELLEKE D’ASKRUIZEN al onderweg!
Zij brengen op dat onmogelijk vroege uur een verrassend bezoek aan een zorgvuldig uitverkoren Oosterhoutse man of vrouw die naar het scherp en evenwichtig oordeel van UT KEPELLEKE de twijfelachtige eer te beurt valt om ‘T IN ZAK & ASKRUIS te ontvangen.
Een onderscheiding die enkel en alleen de bedoeling heeft om daar verlichting te brengen waar het nodig is!
De therapeutische werking die van deze onderscheiding uitgaat wordt door de drager als zeer weldadig ervaren.
De Oosterhouter (m/v), bij wie UT KEPELLEKE – tamelijk ongevraagd , maar daarom niet minder welkom – binnengaat, krijgt naast ‘T IN ZAK & ASKRUIS een bijbehorende oorkonde uitgereikt.
Het ontbijt – door UT KEPELLEKE zelf meegebracht – gebruikt men ten huize van de gelukkige.
Het enige waar UT KEPELLEKE als kleine tegenprestatie op durft te rekenen, is een vers gezet bakske koffie.
Om de feestvreugde te verhogen brengt UT KEPELLEKE een serenade zo vol van kabaal dat de serene ochtendstilte bruut wordt verscheurd en men zich in de buurt vertwijfeld af zal vragen: Wat is er nou weer gaande?
Maar laten we wel wezen: zowel hij/zij als de directe buurtbewoners hebben het enorm getroffen, want eerlijk is eerlijk: wie kan nazeggen dat de carnaval in 2018 al op zaterdagochtend om 07.00 uur of eerder begonnen is?
O ja, in de afgelopen jaren is ten onrechte de indruk gewekt dat uiteindelijk ‘T IN ZAK & ASKRUIS toeviel aan een niet genomineerde. Als dat al zo was tot nu toe, dan berustte dat op louter toeval.

Voor 2018 zijn genomineerd:
Dre de Jong
Het behoeft geen uitleg, net zoals Bitcoins zijn ook Kaaicoins aan schommelingen onderhevig, Met een beetje pech is straks ook Chefz, Ter Overname. Waarbij men zich tevens af moet vragen in welk cafe Ter Overname men moet zijn met Carnaval Op de Laaijenhoek of in de Klappeijstraat?

Dianne en Jan Schellekens
Als langst draaiende horecaondernemers is de put aan ideeen leeg en ziet men zich genoodzaakt om de restanten van de Kloek op te pakken.

Ton Biemans
Benoemd tot grootste kaai en daarmee een zwaar gewicht rijker, terwijl zijn leven al zwaar genoeg is. Zijn geliefde Schattelijn komt straks wellicht onder de hamer waardoor hij zich genoodzaakt ziet zoveel als mogelijk overal zijn opwachting te maken om in ieder geval tijdelijk onder de pannen te zijn.

Rob Mutsaers
Al jaren aan het draaien maar draait blijkbaar zo slecht dat het zelfs nodig is om van Kakelaors Kletsers te maken en zo beetje bij beetje de weinige ruimte die hij heeft in zn cafe te moeten laten overnemen.

De Kaaikrakers
Behoeft uiteraard geen uitleg. Lig je jaar in jaar uit plat om de kaaikwek te organiseren en dan blijkt er geen enkele partij te zijn die het gaat overnemen.


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.