Thuisvester maakt in drie jaar 2000 huurwoningen e…

[ad_1]
Thuisvester maakt in drie jaar 2000 huurwoningen energie zuinig
Samenwerkingsovereenkomst met drie bouwbedrijven getekend

Thuisvester gaat voor eind 2020 circa 2000 woningen in combinatie met benodigde onderhoudswerkzaamheden verduurzamen. Thuisvester heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend met Bouwbedrijf Pennings, De Kok Bouwgroep en Zwaluwebouw- en aannemingsbedrijf. Deze bouwbedrijven zijn vanuit de samenwerkingsketen samen verantwoordelijk voor het gewenste eindresultaat. Deze innovatieve aanpak kan een voorbeeld zijn voor corporaties en bouwbedrijven die snel een groot aantal woningen energetisch willen verbeteren.

De 2000 woningen worden energetisch verbeterd door onder meer spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas en zuinigere installaties aan te brengen. Tegelijkertijd worden onderhoudsmaatregelen uitgevoerd zoals onder andere buitenschilderwerk, kozijnvervanging, goten- en hemelwaterafvoervervanging. De totale kosten van deze maatregelen zijn totaal ongeveer € 80 miljoen.

Deze programma-aanpak is voor Thuisvester een nieuwe manier van opdracht verstrekken. Het proces is efficiënter omdat er een totaalcontract is voor 2.000 woningen waarmee de voorbereidingstijd van 1,5 jaar kan worden teruggebracht naar 20 weken. Transparantie en wederzijds vertrouwen, in gesprek blijven en kennis durven delen zijn de basis van deze samenwerking. De drie aannemers moeten er samen voor zorgen dat alle woningen zijn opgenomen voor eind 2018 en de werkzaamheden voor eind 2020 uitgevoerd zijn.

Met deze versnelling voldoet Thuisvester aan haar doelstelling om eind 2021 voor haar woningen een gemiddeld energielabel B te behalen.


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.