Gemeente doet aangifte van schending ambtsgeheim …

[ad_1]
Gemeente doet aangifte van schending ambtsgeheim

Op verzoek van en namens het college en in overleg met de raadsgriffier heeft de gemeentesecretaris op donderdag 1 februari 2018 aangifte van schending van het ambtsgeheim gedaan bij de politie Zeeland West Brabant.

Na afloop van de openbare raadsbijeenkomst op 30 januari 2018 hebben de gemeenteraadsleden in een besloten vergadering inzage gekregen in een beknopte versie van het onderzoek naar de gedragingen van de ex-burgemeester. Het betreft een uiterst gevoelig onderwerp. Ter bescherming van de betrokken medewerkers die een melding hebben gedaan, is aan de raadsleden geheimhouding op grond van artikel 55 van de Gemeentewet opgelegd.

In BN/De Stem van 31 januari 2018 stond vervolgens informatie die niet uit een andere bron kan komen dan van een raadslid. Dat wordt ook bevestigd in het betrokken artikel.
Na publicatie van het bewuste artikel heeft het college melding gekregen van het feit dat melders last hebben van wat ze in de krant moeten lezen. En dat is nu juist wat de opgelegde geheimhouding had moeten voorkomen. Dat en de schending van de opgelegde geheimhouding hebben geleid tot het besluit van het doen van aangifte.


[ad_2]

4 Comments

  1. Volgens mij zoeken ze een zondebok. Ze moeten zelf eens in de spiegel kijken, ze hebben zelf langere tijd weet gehad van de problematiek van de burgemeester.
    Hebben vervolgens hun mond gehouden en zo heeft de burgemeester meer slachtoffers kunnen maken. Ik mag hopen dat bij het onderzoek deze koppen ook gaan vallen, zij zijn even schuldig als de burgemeester zelf.

  2. Enerzijds een handige zet van de gemeentesecretaris. Zolang deze kwestie onder de rechter is kan men deze kwestie blijven stilzwijgen in de hoop dat het vergeten wordt. Anderzijds kan een gerechtelijk onderzoek nog meer onregelmatigheden boven tafel brengen en het allemaal nog erger maken. we blijven het volgen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.