Gemeente Oosterhout doet mee aan landelijke actie …

[ad_1]
Gemeente Oosterhout doet mee aan landelijke actie Pleegzorg

Gemeenten vragen aandacht voor tekort aan pleegouders

De gemeenten in West-Brabant gaan op zoek naar mensen die hun huis en hart open willen stellen voor kwetsbare kinderen. Kinderen die een tijdje niet thuis kunnen wonen, worden bij voorkeur opgevangen in pleeggezinnen. Een tekort aan pleegouders in deze regio, maakt die mogelijkheid steeds moeilijker te realiseren.

Voor kinderen die tijdelijk of voor een langere periode niet thuis kunnen wonen, komt pleegzorg het dichtst bij het belangrijke gevoel van ‘thuis zijn’. Het aantal nieuwe pleegouders dat zich aanmeldt is helaas gedaald. In deze regio wachten nu veel kinderen op een passend pleeggezin. Nieuwe pleegouders zijn dus hard nodig. De gemeente Oosterhout blijft daarom hard werken aan de werving van nieuwe pleegouders.

Op dit moment hebben alle Oosterhoutse scholen een spandoek over pleegzorg op hun schoolhek hangen. Dit is een landelijke actie van Pleegzorg Nederland. Op deze manier willen we mensen die nog een plekje vrij hebben, oproepen pleegouder te worden.

Voor geïnteresseerden organiseert Juzt dinsdag 6 maart van 20.00 uur tot 22.00 uur een vrijblijvende informatiebijeenkomst op praktijkschool De Zwaaikom (Nassaustraat 10, Oosterhout). Tijdens deze avond komt onder andere aan de orde waarom kinderen (tijdelijk) niet bij hun ouders kunnen wonen, welke vormen van pleegzorg er zijn en hoe je pleegouder kunt worden.

Daarnaast zet de gemeente Oosterhout zich samen met andere gemeenten uit de regio West Brabant en Zeeland, pleegzorgaanbieders, pleegouders en studenten van Avans Hogeschool in om pleegzorg nog beter op de kaart te zetten. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd zodat iedereen actief meegenomen kan worden in de wereld van de pleegzorg.

Op maandag 26 februari heeft er een regionale bijeenkomst plaats gevonden waarin bovenstaande partijen hebben aangegeven zich gezamenlijk in te willen zetten voor pleegzorg. Door de handen ineen te slaan hopen we dat er meer pleegouders komen, zodat alle kinderen kunnen opgroeien in een gezinssituatie.


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.