VAN DER WEIJDEN DOET NIEUWE WERELDRECORDPOGING 24 …

[ad_1]
VAN DER WEIJDEN DOET NIEUWE WERELDRECORDPOGING 24 UUR ZWEMMEN IN DE WARANDE
…en zwemt dan nog 12 uur door als training voor de Elfstedenzwemtocht

Op 1 maart a.s. gaat olympisch kampioen Maarten van der Weijden vanaf 19.00 uur een nieuwe poging wagen om het wereldrecord 24 uur zwemmen te verbreken. Hij doet dit in zwembad De Warande in Oosterhout. In mei vorig jaar zwom Van der Weijden 99,5 km in 24 uur, terwijl het wereldrecord op 101,9 kilometer staat. Morgen doet hij niet alleen een poging dit record alsnog te verbreken, hij plakt er daarna nog 12 uur zwemmen achteraan.
Van der Weijden: “Die 12 extra uren zijn voor mij een belangrijke training voor de Elfstedenzwemtocht die ik in augustus van dit jaar ga zwemmen, om geld op te halen voor kankeronderzoek. Dan moet ik in 2,5 dag maar liefst 200 km zwemmend overbruggen. Ik hoop natuurlijk dat mensen door deze recordpoging ook enthousiast worden om zich in te schrijven voor de Elfstedenzwemtocht.”
In elk van de 11 steden kunnen mensen deze zomer voor slechts 11 euro een stuk met Maarten meezwemmen, mits zij zich op hun beurt laten sponsoren. De opbrengst van de 200 km lange tocht gaat volledig naar kankeronderzoek dat door KWF Kankerbestrijding is goedgekeurd en door patiëntenverenigingen is geselecteerd.
De recordpoging van morgen is via livestream te volgen op www.11stedenzwemtocht.nl, waar ook meer informatie te vinden is over de Elfstedenzwemtocht.


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.