Wereldrecord voor Maarten van der Weijden!! Olymp…

[ad_1]
Wereldrecord voor Maarten van der Weijden!!

Olympisch kampioen Maarten van der Weijden heeft het wereldrecord 24 uur zwemmen verbroken! En hoe! Van der Weijden heeft in 24 uur maar liefst 102,8 kilometer afgelegd. Het oude wereldrecord stond op 101,9 kilometer. Een geweldige prestatie! Maar.. Van der Weijden zwemt nog verder, hij plakt er nog 12 uur zwemmen achteraan als training voor zijn Elfstedenzwemtocht in augustus van dit jaar.
Van der Weijden: “Die 12 extra uren zijn voor mij een belangrijke training voor de Elfstedenzwemtocht die ik in augustus van dit jaar ga zwemmen om geld op te halen voor kankeronderzoek. Dan moet ik in 2,5 dag maar liefst 200 km zwemmend overbruggen.”

In elk van de 11 steden kunnen mensen deze zomer voor slechts 11 euro een stuk met Maarten meezwemmen, mits zij zich op hun beurt laten sponsoren. De opbrengst van de 200 km lange tocht gaat volledig naar kankeronderzoek dat door KWF Kankerbestrijding is goedgekeurd en door patiëntenverenigingen is geselecteerd. Ook de komende 12 uur is Van der Weijden via een livestream te volgen op www.11stedenzwemtocht, waar ook meer informatie is te vinden over de zwemtocht in augustus.
Finish na 36 uur: zaterdag 3 maart om 07.00 uur


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.