In 2017 een diversiteit van projecten gestart Oo…

[ad_1]
In 2017 een diversiteit van projecten gestart

Oosterhout op zoek naar toeristische plannen 2018

Het Toeristisch Fonds heeft in 2017 een keur aan goede initiatieven opgeleverd om Oosterhout (nog) aantrekkelijker te maken voor toeristen. Ook voor 2018 is de gemeente Oosterhout op zoek naar leuke, spannende, originele initatieven. Bedrijven, instellingen of burgers die plannen hebben om het toerisme te bevorderen, kunnen tot 1 april 2018 een aanvraag indienen bij de gemeente voor een bijdrage uit het toeristisch fonds. Het Platform Toerisme beoordeelt de aanvragen en adviseert het college over welke aanvragen het verdienen om gehonoreerd te worden.

Wethouder Willemsen: “Oosterhout heeft toeristen heel veel te bieden. We hebben een mooi historisch centrum en Oosterhout biedt ook veel sport- en culturele activiteiten en evenementen, zowel in de binnenstad als daarbuiten. Er is voor jong en oud van alles te beleven. Vorig jaar hebben we al heel goede initiatieven voorbij zien komen die het toerisme in Oosterhout versterken. En ik ben ook nu weer heel benieuwd naar de nieuwe plannen die Oosterhout nog beter op de kaart gaan zetten.”

Al zeven aanvragen gehonoreerd
Eerder dit jaar konden geïnteresseerden al een aanvraag indienen voor de eerste helft van het jaar.
Dit heeft een mooie oogst opgeleverd; vier aanvragen zijn gehonoreerd en er is een bijdrage voor drie meerjarige projecten. Zo krijgen initiatieven als de ladies tour Wielerronde, ontwikkeling wijnrondleidingen op Sint Catharinadal, een mega touchscreen bij de VVV, het (mede)realiseren van de 5e steiger bij Watersport Vereniging Sluis 1, de organisatie van de zandsculpturen, deelname aan de Zuiderwaterlinie en innovatie vouchers voor de logiessector een bijdrage uit het toeristisch fonds. Bijna € 68.000,- is in de eerste helft van het jaar door het toeristisch fonds beschikbaar gesteld.

Nieuwe aanvraagronde
Er is nog ruimte voor nieuwe initiatieven voor de tweede helft van dit jaar. Uiteraard kunnen geïnteresseerden tot 1 oktober ook al een aanvraag voor een bijdrage voor de eerste helft van 2019 indienen. Het Platform Toerisme behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Het Platform Toerisme is een adviesorgaan dat bestaat uit professionals uit de vrijetijdssector.

Voorwaarden en aanvraagformulier
Het toeristisch fonds wil initiatieven ondersteunen die Oosterhout aantrekkelijker maken voor toeristen, als vakantiebestemming of voor een kort verblijf. De ingediende plannen moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Op de website van de gemeente Oosterhout staan alle voorwaarden beschreven (https://www.oosterhout.nl/toerisme/toeristisch-fonds/). Via het subsidieportaal kan het aanvraagformulier worden ingediend voor een bijdrage uit het toeristisch fonds.[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.