FNV Debat in activiteitencentrum Slotjes Dinsdaga…

[ad_1]
FNV Debat in activiteitencentrum Slotjes

Dinsdagavond 13 maart hadden de Oosterhoutse politieke partijen de kans de degens en standpunten te kruisen tijdens een door werknemersfederatie FNV georganiseerde debat.

Om half acht startte het debat onder leiding van een gespreksleidster die, zo bleek al snel, zich niet optimaal had voorbereid. Zo dacht deze mevrouw dat Lokaal Sociaal een soort Heksenpartij was, althans dat dacht zij op te maken uit het logo: een heksester.

Het debat werd door de organisatie opgehangen uit een viertal (hoofd) stellingen die dan weer werden gesplitst in wat kleinere stellingen. En over die stellingen mochten de lokale politici met elkaar in debat.

Maar dat debat wilde niet vlotten. En dat lag niet aan de deelnemers van het debat, maar aan de kwaliteit van de stellingen. Die waren zodanig geformuleerd dat er door deelnemers en publiek onmogelijk een eenduidig eens of oneens met de stelling konden tonen met een groene of rode kaart.
Logisch dat de debatterende politici hun best deden de stelling te fileren opdat hun politieke ideeën het best tot zijn recht kwamen.
Ander probleem met de stellingen was dat deze een nogal landelijk politiek karakter hadden. Regelmatig werd door politici verzucht: ” daar gaan wij als gemeenteraad niet over, laten we alsjeblieft spreken over zaken waar wij als lokale politiek wel invloed hebben”. Zelden zagen we Oosterhoutse politici het zo eens zijn met elkaar.

Het tempo kwam zelden in het debat. Dat kwam mede door de gekozen vorm: de stelling werd voorgelezen, daarna vond er een stukje duiding plaats door een FNV bestuurder. Als we deze man moesten geloven was het einde der tijden nabij.
Daarna mochten publiek en deelnemers aan het debat hun oordeel geven over de stelling(-en). Daarna volgde dan de uitwisseling van standpunten der lokale politici. Wederom een stemming over de stelling en dan ook nog een samenvatting van wat er gezegd was door de dames en heren politici.

Er viel dus deze avond weinig te winnen voor de politieke partijen in Oosterhout. Dat kwam ook een beetje doordat er vooral voor eigen parochie werd gepreekt. Veel bezoekers die niet gelinkt zijn aan een van de tien deelnemende politieke partijen waren er simpelweg nauwelijks.

Vanavond,14 maart, mogende partijen in herhaling tijdens het Lijsttrekkers debat dat plaats vindt bij partycentrum Minneboo in de Rulstraat.
Dit debat start om 19:30 uur en is bovendien live te zien bij de ORTS op TV.[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.