Familiestembureau in stadhuis ook voor kinderen K…

[ad_1]
Familiestembureau in stadhuis ook voor kinderen

Kookwedstrijd of zwemfestijn?

Burgemeester Fränzel bij het kinderstemhokje
Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart kunnen ook kinderen hun stem uitbrengen in stembureau 1, in het stadhuis. Er staat naast het officiële stembureau ook een kinderstemhokje. Kinderen mogen daar stemmen op een hun favoriete activiteit; óf een zwemfestijn óf een kookwedstrijd. Het kinderstembureau is open van 7.30 tot 19.30 uur. Daarna worden de stemmen door de burgemeester geteld en geeft hij opdracht om de winnende activiteit uit te voeren. Stembureau 1 is 21 maart een echt familiestembureau, de gehele familie kan stemmen!

Het doel van het familiestembureau is tweeledig; allereerst laten we kinderen al vroeg kennis maken met het stemmen en de lokale democratie. Daarnaast is het ook handig voor ouders die graag even rustig willen stemmen; bij het kinderstemhokje is begeleiding en wordt er even op de kinderen gelet.

Zwemmen of koken?
De kinderen kunnen kiezen uit een zwemfeest of kookwedstrijd op Recreatieoord De Warande en er zijn twee leeftijdscategorieën, van 0 tot 6 jaar en 6 jaar en ouder. JONG en burgemeester Fränzel hebben meegedacht over het kinderstemhokje en Smurfit Kappa heeft de hokjes kosteloos geproduceerd.

Het Kinderstemhokje is één van de verschillende projecten die Oosterhout uitvoert om kinderen en jongeren in aanraking te brengen met de gemeenteraadsverkiezingen en het besturen van een stad. Andere projecten zijn Democracity en het jongerendebat.


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.