Abrahamdag 6 oktober 2018 ABRAHAMDAG OOSTERHOUT: …

[ad_1]
Abrahamdag 6 oktober 2018

ABRAHAMDAG OOSTERHOUT: AL 56 JAAR EEN TRADITIE

DIT MOET U MEEGEMAAKT HEBBEN!

Wordt u in 2018 abraham en wilt u ook graag de enige echte Abrahamdag meemaken, schrijf dan snel in want het loopt altijd storm. Regelmatig publiceren we de lijst met ingeschreven deelnemers, zie hiervoor Deelnemers bijgewerkt tot. In mei krijgt u ook schriftelijk bericht. Heeft u vragen en of opmerking, mail dan naar secretaris@abrahamdag.com .

Abrahamdag in Oosterhout

Doelstelling: Het vieren, in internationaal verband, door mannen geboren in hetzelfde jaar, ongeacht huidskleur, religie of levensbeschouwing, van het bereiken van hun 50e levensjaar.

Het idee om Abrahamdag te vieren is afkomstig van onder andere Leo Wellens, die in 1963 50 jaar werd. Leo vatte het idee op om gezamenlijk met andere mannen die in het jaar 1963 ook Abraham zouden zien dit heuglijke feit te vieren. Deelnemers aan de eerste Abrahamdag en personen die meegeholpen hadden om de dag tot een succes te maken waren dermate enthousiast dat zij besloten om in het jaar 1964 nog een Abrahamdag te organiseren. Wat in eerste instantie een leuke wijze was om een verjaardag te vieren werd al snel een traditie.

Vanaf 1963 is de gezamenlijke viering van Abrahamdag niet meer weg te denken uit het cultureel leven van Oosterhout. De Abrahamdag werd altijd georganiseerd door een comité, dat later omgevormd is tot de “Stichting Abrahamdag Oosterhout”.

Misschien wilt u ook meedoen aan de Abrahamdag. Dan hoeft u slechts aan drie criteria te voldoen:
1. U moet een man zijn,
2. U moet in 1968 geboren zijn en
3. U moet in het jaar 2018 dus minimaal 17.898 of maximaal 18.263 dagen oud zijn danwel worden.


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.