Echtpaar Rops benoemd tot Lid in de Orde van Oranj…

[ad_1]
Echtpaar Rops benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Wegens grote verdiensten als pleegouders

Het echtpaar Rops-Carton uit Dorst draagt al meer dan vijftig jaar vrijwillig de zorg over Olav Willemen. Die inzet is niet onopgemerkt gebleven. Voor deze verdiensten ontvingen zij een Koninklijke onderscheiding. Wnd. Burgemeester Marcel Fränzel heeft beiden de versierselen behorend bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau opspeld.

Olav Willemen wordt dit jaar 58 en heeft sinds zijn geboorte een verstandelijke beperking, die het hem onmogelijk maakt om volledig zelfstandig te wonen en te leven. Als kleuter werd Olav in het gezin Rops opgenomen. Beppie Rops-Carton (81) en echtgenoot Henk Rops (85) ontfermden zich liefdevol over Olav. Zij hebben geen eigen kinderen en konden zich volledig op de opvoeding van deze jongen richten. Zij ondersteunen hem bij de dagelijkse zorg en helpen hem een zinvol bestaan te leiden.

De jongen kreeg alle zorg en liefde van de beide nieuwe ‘ouders’ die een kind zich kan wensen. Hij groeide zorgeloos op in het dorp, waar hij zich thuis voelde en zich – naar zijn mogelijkheden – kon ontwikkelen. Olav is een ‘bekende Dorstenaar’ geworden. Sinds enkele jaren is hij met enige regelmaat op zondag misdienaar in de Marcoenkerk en hij is lid van de fanfare St. Joris.

Beppie en Henk Rops hebben zich hiermee geruime tijd ten bate van de samenleving ingespannen en hebben anderen gestimuleerd. Die verdiensten zijn aanleiding voor Zijne Majesteit de Koning om hen beiden te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.