Weer een mijlpaal in nieuwbouw Amphia Bestaande b…

[ad_1]
Weer een mijlpaal in nieuwbouw Amphia
Bestaande bouw is met nieuwbouw verbonden

Op maandag 26 maart heeft Amphia de muur van de keldergang doorgebroken. Hiermee is de bestaande bouw met de nieuwbouw verbonden. In de nieuwe 250 meterlange gang worden straks 1.200 containers per dag vervoerd, waarmee deze logistieke processen buiten het zicht van patiënten en bezoekers plaatsvinden.
Keldergang
Tijdens een feestelijke bijeenkomst stond Amphia afgelopen maandag stil bij een nieuwe mijlpaal in de bouw van het nieuwe ziekenhuis. De muur die de bestaande en nieuwe keldergang verbindt, is doorgebroken. Na het doorbreken van de muur was er gelegenheid voor medewerkers om een kijkje te nemen in de nieuwe gang. Na de bijeenkomst werd de doorgang weer afgesloten met een brandwerende muur. Deze wordt eind 2019 verwijderd voor de oplevering van de nieuwbouw.

Onzichtbare logistiek

Wanneer het ziekenhuis in 2019 in gebruik wordt genomen vinden de logistieke processen, zoals de aan- en afvoer van containers, ondergronds plaats. Daarbij gaat het 1.200 containers per dag waarin zaken zitten als linnen, afval, karton en goederen. Voor patiënten en bezoekers zijn deze processen daarmee niet meer zichtbaar.

Frisse wind

Met de doorbraak van de muur waait er letterlijk en figuurlijk een frisse wind door Amphia. De mijlpaal staat namelijk ook symbool voor het herzien van alle zorg- en werkprocessen. Roel de Vos, programmamanager Nieuw Amphia: “Het bouwen aan een nieuwe organisatie gaat verder dan alleen staal en stenen. We benutten de bouw dan ook om onze zorg opnieuw onder de loep te nemen en te kijken hoe we het nog beter kunnen organiseren voor én met de patiënt. Dat doen we samen met onze medewerkers, medisch specialisten, patiëntverenigingen en onze cliëntenraad. Met elkaar denken we na over zaken zoals bezoektijden, de ontvangst van patiënten, het werken op eenpersoonskamers of de bewegwijzering. Zo kunnen we onze zorg inrichten vanuit de zorgvraag van de patiënt en houden we tegelijkertijd ook rekening met alle ontwikkelingen en trends in de zorg.”[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.