EMTÉ supermarkt aan de Markkant wordt een COOP su…

[ad_1]
EMTÉ supermarkt aan de Markkant wordt een COOP supermarkt

JUMBO EN COOP MAKEN VERDELING EMTÉ SUPERMARKTEN BEKEND

• Betrokkenen geïnformeerd over verdeling EMTÉ supermarkten onder Jumbo en COOP
• Onder voorbehoud van goedkeuring ACM en advies OR Sligro komen 79 EMTÉ winkels onder de Jumbo formule te vallen en 51 onder de vlag van COOP
• Transitie en ombouwoperatie naar verwachting in de loop van 2019 voltooid

Supermarktbedrijven Jumbo en COOP hebben vandaag bekendgemaakt hoe zij de 130 over te nemen EMTÉ supermarkten onderling verdelen. Alle betrokkenen, inclusief de supermarktmanagers en ondernemers van de EMTÉ winkels, zijn deze week hiervan op de hoogte gebracht. Op 5 maart jl. kondigde het consortium van Jumbo en COOP aan dat overeenstemming was bereikt met eigenaar Sligro Food Group over de voorgenomen aankoop van EMTÉ.

De transactie is inmiddels aangemeld bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Naar verwachting zal de ACM zich in de loop van het jaar uitspreken over de voorgenomen overname. Om die reden, en vanwege de lopende adviesaanvraag bij de OR van Sligro, is de vandaag openbaar gemaakte verdeling van de afzonderlijke EMTÉ supermarkten naar de toekomstige winkelformules nog onder voorbehoud. Naar verwachting zal de transitie en ombouwoperatie in de loop van 2019 zijn voltooid.[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.