Reactie bestuur Avondvierdaagse Oosterhout Beste …

[ad_1]
Reactie bestuur Avondvierdaagse Oosterhout

Beste wandelsport liefhebbers,

Wij hebben gemerkt dat onze eerdere melding over het afgelasten van de Avond-4-daagse 2018 behoorlijk wat impact heeft gehad en onduidelijkheid heeft veroorzaakt.

Wij willen graag laten weten dat het voor ons een moeilijke keuze is geweest om tot deze beslissing te komen.

Het organiseren van de avond-vierdaagse in Oosterhout is geen moeilijke klus. De stichting heeft jaren kunnen bouwen op een groep trouwe vrijwilligers die daar hun steentje aan bij hebben gedragen.
We zijn trots op diegene die dit jaren, in weer en wind, hebben gedaan voor de wandelaars.
Helaas heeft een grote groep trouwe vrijwilligers, met pijn in het hart, aangegeven dat ze zich niet meer kunnen inzetten zoals ze dat in de voorgaande jaren deden.
Door het uitblijven van de aanwas van nieuwe trouwe vrijwilligers is er een te grote druk ontstaan op de blijvende groep vrijwilligers dat we op de eerste plaats de veiligheid van de wandelaars niet kunnen waarborgen.

De Stichting Willem van Duivenvoorde heeft jaren de organisatie van Oosterhoutse avond-vierdaagse op zich genomen. We hebben dit voor elkaar gekregen door een sterke en trouwe groep vrijwilligers.
Zonder financiële sponsoring en zonder gebruik te maken van subsidies.

Wat ook mee heeft gewogen is het feit dat er in mei een nieuwe Europese Privacy Wet van kracht gaat, welke alle verenigingen zal treffen.
Door de minimale financiële middelen die we hebben kunnen we op dit moment niet voldoen aan deze nieuwe privacy wetgeving. Waardoor we ons kwetsbaar maken voor boetes die uitgedeeld kunnen worden.

Hierdoor hebben we gekozen om dit jaar in juni geen Avond-vierdaagse te organiseren.

Wij staan open voor mensen die zich als nieuwe trouwe vrijwilliger zouden willen aanmelden. Zodat we de Avond-Vierdaagse in de toekomst wel mogelijk zouden kunnen maken.

Ondanks wellicht de reacties die hierop volgen hebben we al geconcludeerd dat het voor dit jaar te kort dag is om alles te gaan organiseren met een te kleine of te nieuwe groep vrijwilligers.

We hopen op begrip van de wandelaars en liefhebber en hopen wellicht u als nieuwe vrijwilliger bij de organisatie te mogen verwelkomen.

– het bestuur


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.