Krattendief na achtervolging winkelpersoneel aange…

[ad_1]
Krattendief na achtervolging winkelpersoneel aangehouden

Een 31-jarige Amsterdammer is woensdag 4 april 2018 omstreeks 16.20 uur aangehouden op het Wilhelminakanaal Noord ter zake de diefstal van kratten bij de laad- en losplaats van een supermarkt op Zuiderhout. In de bestelauto waarin hij reed lag een gestolen rolcontainer met 104 opvouwbare kratjes. De container heeft een waarde van 60 euro, de kratjes hebben een emballagewaarde van 401,44 euro. De verdachte is in verzekering gesteld.

Winkelpersoneel was getuige van de diefstal. Zij zagen dat buiten klaar gezette emballage door een hen onbekende man in een witte bestelauto werd geladen. Zij achtervolgden de dief en waarschuwden op de Pasteurlaan de politie. Twee agenten stonden op dat moment met hun auto voor het verkeerslicht op de kruising van de Burgemeester Elkhuizenlaan met de Bovensteweg. Ze zagen de bedoelde bestelauto rechts af slaan richting A27. Hierna reed de diefrichting Breda. Daar hebben de dienders hem een volgteken gegeven en afslag 18 Oosterhout Oost genomen. Ze gaven op het Wilhelminakanaal Noord een stopteken waaraan werd voldaan. De gestolen goederen werden aangetroffen waarna de bestuurder, die alleen in de auto zat, werd aangehouden.

Nog een diefstal?
De politie onderzoekt of de 31-jarige Amsterdammer zich ook schuldig heeft gemaakt aan een soortgelijke diefstal in Papendrecht. Zijn rijbewijs is ingevorderd omdat hij dit na een proces-verbaal ter zake rijden onder invloed niet had ingeleverd bij het CBR. De gestolen kratten zijn aan de winkel terug gegeven.


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.