Selectiewedstrijden Cruyff 6vs6 en Wijkinstuif He…

[ad_1]
Selectiewedstrijden Cruyff 6vs6 en Wijkinstuif

Het jaarlijkse 6vs6 Cruyff 6vs6 toernooi gaat van start op woensdagmiddag 11 april. Van 14.00 tot 17.00 strijden veertien jongensteams en twee meidenteams van 10 tot en met 13 jaar op het Cruyff Court aan het Slotjesveld voor een plaats in de kwartfinale van het landelijke voetbalkampioenschap. Met Cruyff 6vs6 worden alle Cruyff Courts in de wereld met elkaar verbonden. De wedstrijden worden overal ter wereld volgens dezelfde uitgangspunten georganiseerd. Het publiek en de spelers kunnen zich ook nog uitleven bij de activiteiten van de Wijkinstuif, o.a. een skeelerclinic door Annamarie Thomas, boomklimmen en boogschieten.

Selectiewedstrijden
Op woensdagmiddag 11 april van 14.00-17.00 uur worden in Oosterhout op het Cruyff Court de selectiewedstrijden gehouden voor de twee teams die Oosterhout gaan vertegenwoordigen tijdens de kwartfinale. De organisatie is in handen van MOOVE, Surplus en gemeente Oosterhout (JONG). Alle kinderen van de groepen 7 en 8 zijn via school benaderd om mee te doen aan de selectiewedstrijden. Er hebben zich veertien jongens- en twee meidenteams aangemeld.

Wijkinstuif
Naast het spannende toernooi is er een wijkinstuif rond het Cruyff Court. Iedereen kan zich uitleven op het pannaveld, met kan-jam, pijl en boogschieten en boomklimmen. Ook zijn er verschillende creatieve workshops. Op de skatebaan geeft vereniging IJSCO i.s.m. oud-schaatster Annamarie Thomas een skeelerclinic. Kinderen kunnen gratis aan alle activiteiten meedoen.

JOGG
Tijdens de opening van het toernooi door wethouder Marian Witte wordt er even kort stilgestaan bij JOGG. Per 1 november is Oosterhout voor 3 jaar JOGG gemeente: Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) streeft naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. Ingrid Jansen, ambassadeur van JOGG en bekend van Junior Dance zal bij de openingshandeling het JOGG Oosterhout bordje overhandigen aan de wethouder. De opening vindt om 14.00 uur plaats.[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.