Drie mannen aangehouden voor openlijk geweld in Oo…

[ad_1]
Drie mannen aangehouden voor openlijk geweld in Oosterhout

Met behulp van cameratoezicht heeft de politie drie mannen aangehouden die verdacht worden van mishandeling van een andere man. Ze moesten blazen.

In de boeien aangehouden
Op zaterdag 14 april 2018 om 3.50 uur werden verschillende politie-eenheden naar de Klappeijstraat gestuurd voor een vechtpartij. In die straat bleek een gewonde bewusteloze man te liggen. Omstanders wezen direct een verdachte aan die bij de mishandeling van dit slachtoffer betrokken was. De 18-jarige Oosterhouter werd aangehouden. Ambulancepersoneel ontfermde zich over het slachtoffer.

Nog twee aanhoudingen
Van de medewerker van cameratoezicht kwam de melding dat er in de straat een tweede verdachte liep die, volgens de beelden, ook als verdachte in deze mishandeling aangemerkt kom worden. Deze 16-jarige Oosterhouter was snel gevonden en werd ook aangehouden. Hij probeerde zich nog te verzetten maar dat had niet veel effect. De opgeslagen beelden van het openlijk geweld werden naar de agenten ter plaatse verzonden. Toen bleek dat er nog een derde verdachte betrokken was bij de zaak. Op het moment dat de agenten deze derde verdachte in het vizier kregen probeerde deze nog te vluchten maar hij kon snel ingehaald worden. De 16-jarige verdachte uit Deurne werd ook aangehouden.

Wet middelen onderzoek geweldplegers
Vanaf 1 juli 2017 heeft de politie de bevoegdheid om bij een geweldsdelict een onderzoek in te stellen naar het alcohol en/of drugsgebruik bij verdachten van dat delict. Deze drie verdachten roken allen naar het gebruik van alcohol. Het onderzoek wees uit dat ze alle drie rond de 500 microgram alcohol per liter bloed(ug/l) in zich hadden. Dit resultaat zal in het dossier gevoegd worden. De officier van justitie kan dan een zwaardere straf eisen mocht het tot een rechtszaak komen. Voor meer informatie klikt u hier. (https://hetccv.nl/onderwerpen/alcohol-en-drugstest-geweldplegers/)


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.