Gemeentebestuur nodigt Oosterhout uit om deel te n…

[ad_1]
Gemeentebestuur nodigt Oosterhout uit om deel te nemen aan Dodenherdenking in Slotpark

Bevrijdingsmonument in Slotpark
Het Oosterhoutse gemeentebestuur hoopt dat veel inwoners van de gemeente op vrijdag 4 mei a.s. zullen deelnemen aan de dodenherdenking in Oosterhout-stad en de kerkdorpen. Die herdenkingen hebben veelal het vertrouwde karakter, waarbij in de kerkdorpen op hetzelfde tijdstip de doden met twee minuten stilte worden herdacht. En wel om 18.58 uur. Het gemeentebestuur zal op alle herdenkingen worden vertegenwoordigd.

De verschillende herdenkingen in Oosterhout zijn:

van 17.40 uur – 17.50 uur bij de Britse oorlogsgraven aan de Nieuwe Bouwlingstraat;
van 18.00 uur – 18.15 uur op het Pools Ereveld aan de Veerseweg;
van 18.30 uur – 19.00 uur bij de begraafplaats aan de Houtse Heuvel in Den Hout;
van 18.40 uur – 19.00 uur bij het monumentje op het Dorpsplein in Oosteind;
van 18.45 uur – 19.00 uur bij de Mariakapel aan de Wethouder Van Dijklaan in Dorst;
van 19.15 – 20.15 uur centrale dodenherdenking met achtereenvolgens een stille tocht (start bij het stadhuis) en een plechtigheid bij het bevrijdingsmonument in het Slotpark;

Centrale dodenherdenking met stille tocht
Wie wil deelnemen aan de centrale dodenherdenking, wordt tussen 19.00 en 19.15 uur verwacht op het voorplein van het stadhuis. Daar vertrekt om ongeveer 19.20 uur de stille tocht naar het bevrijdingsmonument in het Slotpark. Sprekers tijdens de herdenking zijn burgemeester Marcel Fränzel en de leerlingen Sayenna Bakx en Eva Kuppens van het Mgr. Frenckencollege. De Koninklijke Muziekvereniging Oosterhout en de Oosterhoutse Nachtegalen zorgen voor de muzikale ondersteuning (het Gemengd Zangkoor Oosterheide moet dit jaar door omstandigheden helaas verstek laten gaan). Voor personen die slecht ter been zijn wordt een beperkt aantal stoelen achter de hand gehouden.

Bloemen leggen
De dodenherdenking wordt afgesloten met het leggen van kransen en bloemen. Iedereen is uitgenodigd om hieraan deel te nemen.


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.