TICO-huis benut de zon Vanaf 8 mei stralen op he…

[ad_1]
TICO-huis benut de zon

Vanaf 8 mei stralen op het dak van het TICO-huis 20 zonnepanelen. De installatie zorgt voor een opwek en besparing van ± 5300kWh per jaar en zo profiteren de kersverse bewoners optimaal van de zon. Het zonnepanelensysteem wordt zodanig geïnstalleerd dat uitbreiding altijd mogelijk is.

Oosterhout Nieuwe Energie
Dankzij de inzet van Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) is de zonnestroominstallatie een feit. De vrijwilligers van deze ideële coöperatie bemiddelden in de aanschaf van deze installatie én hielpen mee met het inzamelen van geld om de installaties te bekostigen. Aangezien de Stichting TICO de investering voor een installatie niet binnen haar bestedingsruimte vond, verwierf ONE diverse fondsen, doneerde zelf ook een bedrag en organiseerde een benefietdiner in Grieks Restaurant IRODION.

Leverancier
Pebble Green Systems is een van de zonnepanelen leveranciers waar ONE regelmatig, voor zijn leden, een verzoek indient om een offerte uit te brengen. Iedere vijftigste daadwerkelijk uitgevoerde installatie wordt door de leverancier beloond met een installatie tegen kostprijs voor een maatschappelijk doel. Voor de 200ste installatie koos ONE het TICO-huis.
[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.