Bestuursakkoord ‘Samen op weg naar 2030’ onderteke…

[ad_1]
Bestuursakkoord ‘Samen op weg naar 2030’ ondertekend

Beoogde wethouders presenteren bestuursakkoord 2018-2022

De onderhandelaars en beoogd wethouders van Gemeentebelangen, VVD en CDA hebben het bestuursakkoord 2018-2022 ondertekend. Het akkoord wordt tijdens de extra raadsvergadering van 16 mei om 19.30 uur besproken. Iedereen is van harte welkom deze vergadering bij te wonen. In deze vergadering worden ook de wethouders en de raadsleden die de vrijkomende raadszegels innemen officieel beëdigd.

Het bestuursakkoord ‘Samen op weg naar 2030’ biedt nadrukkelijk ruimte voor raad, inwoners, ondernemers en partners om mee te denken over oplossingen voor een aantal vraagstukken. Samen hebben zij de verantwoordelijkheid voor een gemeente waarin het nu en in de toekomst fijn wonen is, waarin je zorg krijgt die je nodig hebt, waarin je kinderen goed onderwijs krijgen of een baan vinden en waarin er leuke dingen te beleven zijn. Samen zet het beoogd college in deze bestuursperiode de eerste stappen naar de stad en kerkdorpen waarin we in 2030 willen wonen en werken.

Duurzaamheid

In het bestuursakkoord ligt een stevige ambitie op duurzaamheid. In vier jaar tijd worden de eerste stappen gezet naar de doelstellingen uit de concept-toekomstvisie. Daarin is de doelstelling dat in 2030 een kooldioxidereductie van 40% is gerealiseerd en er 30% duurzaam energiegebruik moet zijn. Ook hier ligt een gezamenlijke verantwoordelijkheid van inwoners, bedrijven en gemeente. Het stimuleren van zonnepanelen, de plaatsing van maximaal tien windmolens langs de A59 en verduurzaming van gemeentelijk vastgoed en sociale huurwoningen zijn enkele voorgestelde maatregelen. Daarnaast is er aandacht voor opvang en afvoer van regenwater.

Zorg voor wonen

De aantrekkende economie biedt kansen voor woningbouw die voldoet aan maatschappelijke wensen en eisen. Denk aan wonen in combinatie met zorg voor ouderen en wonen voor jongeren en jonge gezinnen. In Oosteind en Den Hout is er aandacht voor de realisatie van meer woningen met behoud van de eigenheid van de dorpen. Samen met inwoners en marktpartijen zal een visie op wonen in de gemeente worden opgesteld.

Deze en andere ambities moeten worden gerealiseerd in een tijd waarin de financiële gevolgen van de transities duidelijk worden. Het terugdringen van het tekort van, naar verwachting, ruim 6 miljoen euro is nodig om de kwaliteit en continuïteit van de zorg te behouden. Een efficiënte manier van organiseren en innovatieve vormen van ondersteuning zullen ervoor moeten zorgen dat passende ondersteuning beschikbaar blijft voor wie dat nodig heeft.

Proces

Het bestuursakkoord is tot stand gekomen onder begeleiding van Matthieu Meijer, voormalig burgemeester van Geertruidenberg. Het akkoord wordt in de extra raadsvergadering van 16 mei 2018 om 19.30 uur behandeld. Bovendien worden de beoogde wethouders zijn Marian Witte (Gemeentebelangen), Clemens Piena (Gemeentebelangen), Robin van der Helm (VVD) en Marcel Willemsen (CDA) worden beëdigd. Aansluitend zullen ook de raadsleden beëdigd worden die de vrijgekomen raadszetels innemen. De raadsvergadering is openbaar en iedereen is van harte welkom.
[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.