Opknapbeurt Productiehuis de Pannehoef Het bestuu…

[ad_1]
Opknapbeurt Productiehuis de Pannehoef

Het bestuur van Productiehuis Pannehoef (Stichting Huis voor Amateurs) is blij dat de nieuwe coalitie voorstander blijft van een “productiehuis” als broedplaats voor amateur(podium)kunst. Het bestuur vindt het wel teleurstellend dat een definitief besluit over de toekomst van het productiehuis wederom vooruit wordt geschoven.
De gemeente gaat nu onderzoeken of ze op een andere plek in de gemeente een goedkopere oplossing kan realiseren om amateurkunst en cultuur onder te brengen en de doelstellingen van het cultuurbeleid te realiseren. Het idee om de vernieuwde Pannehoef ook een ontmoetingsplek te laten zijn voor de bewoners van Oosterhout West, Vrachelen, De Contreie en straks de Zwaaikom is hiermee van de baan.

Het bestuur van Productiehuis Pannehoef begrijpt dat de opknapbeurt van de Pannehoef in de loop van de tijd een dure aangelegenheid is geworden. Echter, er wordt al vanaf 2014 over gepraat en er is een voorziening in de reserves van de gemeente opgenomen voor achterstallig onderhoud, waarmee de helft van de renovatiekosten gedekt is. Ruim een jaar geleden stemde de Raad nog bijna voltallig in met het upgraden van De Pannehoef. Als direct daarop actie was ondernomen was de verbouwing al klaar geweest voor de begrote €1.100.000 en had het echte werk kunnen beginnen. Samen met H19 waarmee we al samenwerken en met wie we mooie plannen voor de toekomst hebben gemaakt.
Productiehuis Pannehoef verkeerde afgelopen maanden in een lastige positie vanwege de onzekerheid over de toekomst en die onzekerheid blijft nu dus nog bestaan. Want het is nog helemaal niet zeker dat de gemeente een geschikte en vooral veel goedkopere oplossing vindt. In ieder geval gaan we ervanuit dat Productiehuis Pannehoef nog minstens een seizoen open blijft.

In die veertien maanden gaan verder op de ingeslagen weg. We zijn volop bezig met weinig middelen Productiehuis Pannehoef geschikt te houden voor allerlei groepen, verenigingen, koren, muziekgroepen enzovoort. Want de Oosterhoutse cultuurbeoefenaars hebben recht op oefenruimten en podia waar zij uit de voeten kunnen. Als (naar verwachting) na het volgende seizoen een alternatieve locatie voor amateur kunst en cultuur is ontwikkeld kunnen de huidige Pannehoefgebruikers zich daar vestigen. Mocht het gemeentelijk onderzoek naar dat alternatief niet opleveren wat men voor ogen heeft dan is er nog altijd dat prachtige gebouw aan de Wilhelminalaan![ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.