Vanaf 29 mei Slotlaan gedeeltelijk afgesloten Slo…

[ad_1]
Vanaf 29 mei Slotlaan gedeeltelijk afgesloten

Slotlaan en Slotjesveld krijgen nieuwe inrichting

Vanaf dinsdag 29 mei 2018 is de Slotlaan -gedeelte tussen Ridderstraat en Brabantlaan- afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit vanwege de nieuwe inrichting van De Slotlaan. Zo wordt de voetgangersverbinding tussen het parkeerterrein en het centrum verbreedt en aan de westzijde komt een vrij-liggend verhoogd fietspad. Hiervoor wordt de rijbaan iets versmald en de parkeervakken verdwijnen. Dit ook om het groen en de monumentale bomen meer ruimte te geven. Het Slotjesveld wordt ook heringericht. De waterpartijen worden groter en met elkaar verbonden voor een betere doorstroming en verbetering van de waterkwaliteit. Daarnaast wordt het voetpad naar het gemeentehuis opgeknapt en het voetpad tussen het kasteel en dierenpark. Het dierenpark blijft ongeveer even groot; aan de ene kant gaat wat ruimte af (i.v.m. een breder voetpad) maar daarvoor in de plaats komt aan de andere kant weer ruimte bij. Vanaf dinsdag 29 mei vervalt ook de bushalte Slotlaan-Oost waarvoor ter vervanging een tijdelijke bushalte in de Van Oldeneellaan komt. De lijnbussen zullen omrijden via de Van Oldeneellaan – Sint Paulusweg – Sint Antoniusstraat – Ridderstraat. De hulpdiensten zijn geïnformeerd over de afsluiting. Op dinsdag 22 mei begint de aannemer aan voorbereidende werkzaamheden. De afsluiting van de Slotlaan (tussen Ridderstraat-Brabantlaan) is een week later; vanaf dinsdag 29 mei. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind juli klaar. In november wordt nog meer groen aangelegd.


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.