Fietsvierdaagse Oosterhout start vanaf Floralia Pa…

[ad_1]
Fietsvierdaagse Oosterhout start vanaf Floralia Park

De Oosterhoutse Fietsvierdaagse start dit jaar vanaf Floralia Park aan de Beneluxweg.
De Stichting Oosterhoutse Fietsdagen organiseert sinds 1995 jaarlijks de Oosterhoutse Fietsvierdaagse. Dit jaar wordt uitgeweken naar Floralia Park omdat er bij het vaste thuishonk bij Twins grote wedstrijden zijn.De Floralia showtuin is opgericht in 1969 in de toen jonge wijk Oosterheide. Tuinliefhebbers kweekten er onder andere dahlia’s en chrysanten. Ook was de Floralia tuin tientallen jaren het decorvan Nederlands grootste countryfestival.
Sinds 1 januari 2018 is het beheer van de tuinen en gebouwen in handen van de Prospects@work. Het doel van Prospects@Work is een zinvolle dagbesteding te bieden aan mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Deze cliënten houden zich bezig met het onderhoud van de tuinen, gebouwen en in de horeca.
Floralia Park wordt ingezet als wandel- en ontmoetingspark, evenementenlocatie en als een algemene voorziening voor groepsbegeleiding en dagbesteding.

De Stichting Oosterhoutse Fietsdagen kijkt uit naar de samenwerking. Het 17000m2 grote park is een schitterende uitvalsbasis voor een evenement als de Fietsvierdaagse. Er is voldoende ruimte om de fietsen even te stallen, er zijn oplaadpunten voor E-bikes en op het sfeervolle terras kunnen de deelnemers een drankje bestellen. Ook is het mogelijk een lunch of dagschotel te reserveren.
De Fietsvierdaagse start op donderdag 31 mei. Deelnemers kunnen dagelijks kiezen voor 25, 40 of 60 kilometer fietsen. Ook is het mogelijk 1,2 of 3 dagen mee te fietsen.[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.