Water op straat of stormschade de komende uren? D…

[ad_1]
Water op straat of stormschade de komende uren?

De komende uren trekken er forse onweersbuien over Brabant. Mochten ze ook in Oosterhout huishouden, vind je hieronder aanwijzingen wat te doen bij storm- en/of waterschade.

Water op straat
Door de klimaatverandering neemt de kans op extreem hevige regenbuien toe. Het duurt even voordat die grote hoeveelheden water wegzakken. Het is dus normaal dat er tijdens en na een flinke regenbui enige tijd water op straat blijft staan. In verband met mogelijk verplaatste waterputdeksels is het niet verstandig om op de ondergelopen straten te spelen of rijden. Wanneer is het verstandig om toch even contact op te nemen met de gemeente?

• Plassen op straat: binnen een uur na de bui hoort de plas weg te zakken. Doe een melding als het langer duurt of als een kolk zichtbaar verstopt is. De gemeente bekijkt dan hoe het probleem verholpen kan worden.
• Plassen water in het groen, zoals een park, speelveld of wadi; na hevige buien kan het enige tijd duren voordat het water wegzakt in het groen. In een park of speelveld kan het een dag duren en in een wadi ongeveer twee dagen. Doe in ieder geval een melding als het langer duurt. De gemeente kan dan de oorzaak achterhalen.
• Het waterpeil in sloot of vijver: Is het waterpeil in de sloot of vijver hoger dan normaal? Hevige buien zorgen ervoor dat het waterpeil stijgt. Binnen een dag hoort het peil weer normaal te zijn. Meld het als het waterpeil langere tijd te hoog blijft.

Melden kan via het meldpunt openbare ruimte. Dat kan via de gratis app MijnGemeente, via het formulier op de website, of via telefoonnummer 14 0162.

Stormschade?
Schade aan de openbare ruimte door de storm kun je melden met de MijnGemeente app, via het formulier melding openbare ruimte op de website, of via telefoonnummer 14 0162. Omgevallen bomen worden niet per direct verwijderd, tenzij het een levensbedreigende situatie is. Je moet dan 112 bellen en NIET de gemeente.

Nogmaals: Voor persoonlijke ongevallen of levensbedreigende situaties moet je bellen met 112.

Moet je de weg op? Check dan even of de wegen vrij zijn.


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.