Grote partij synthetische drugs in auto, Oosterhou…

[ad_1]
Grote partij synthetische drugs in auto, Oosterhouter (21) aangehouden

Een routinecontrole heeft dinsdagmiddag geleid tot het aantreffen van circa 11 kilo synthetische drugs in een auto. De bestuurder, een 21-jarige Oosterhouter, sloeg op de vlucht maar werd na een achtervolging aangehouden.

Een agent in burger surveilleerde dinsdagmiddag over de Pijlijserstraat. De diender viel een stilstaande auto op die contact leek te maken met de bestuurder van een PIaggio Vespa die naast hem stopte. De politieman vroeg het kenteken op en hoorde van de centralist van de Meldkamer dat de eigenaar van die auto nog een gevangenisstraf van 75 dagen had openstaan. Hierop vroeg de diender aan geüniformeerde collega’s om een controle in te stellen. Er werd op het Burgemeester van de Mortelplein door hen een stopteken gegeven. De bestuurder van de auto voldeed daar aan. Hij stapte uit, maar sloeg echter op de vlucht. Hij werd na een achtervolging in de Johannes van Zantenstraat aangehouden. Het bleek te gaan om een 21-jarige Oosterhouter, die niet de eigenaar van het voertuig is. In de auto werden enkele duizenden XTC-pillen, enkele kilo’s MDA kristallen en amfetaminepasta aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld. De recherche stelt een onderzoek in naar de herkomst van de drugs..

Dumpingen

In de afgelopen weken heeft de politie in Brabant te maken met een groot aantal dumpingen van afval van drugslabs. In Bergen op Zoom werd dinsdagavond nog een vrachtauto achter gelaten met daarin tientallen vaten met vermoedelijk drugsafval. Bovendien werd de nacht van maandag op dinsdag op een parkeerplaats in Hulten nog eens vijf grote vaten met 4200 liter drugsafval gevonden, een 27-jarige Tilburger werd daar aangehouden.[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.