Eeuwige tweede’ uit Zundert wint prachtige KNBB Ju…

[ad_1]
Eeuwige tweede’ uit Zundert wint prachtige KNBB Jumbo Bekerfinale in Oosterhout

”We hebben lang moeten jagen op een hoofdprijs, maar eindelijk is het gelukt” “Overwinning van de vriendschap en saamhorigheid”

De eerste hoofdprijs van het Nederlandse biljartseizoen ging zaterdagavond laat naar het team van Zundert. Het was al zo vaak net misgegaan in finales om het kampioenschap en in de bekerfinale, dat de biljarters van D’n Hoek de eeuwige tweede werden genoemd. Maar zaterdagavond was het eindelijk raak: Roland Forthomme, Peter Ceulemans, Barry van Beers, Roland Uijtdewillegen en Raymon Groot mochten de grote beker omhoogtillen in de arena van De Bussel in Oosterhout. Jan van Kerkoerle, de 75-jarige teamcaptain, kon zijn emoties nauwelijks verbergen. De finale van de bekercompetitie, waarin aanvankelijk honderd teams van start gingen, werd gespeeld tussen STZ Zundert en L&B Ledermode. Peter Ceulemans maakte laat op de zaterdagavond de winnende carambole in de vijfde set van de partij tegen Dave Christiani. De wisselbeker kon eindelijk mee naar Zundert.
De Brabantse achterban met zijn uitzinnige supporters stormde de arena binnen, Peter Ceulemans omhelsde eerst Roland Uijtdewillegen, Raymon Groot, de teambaas Jan van Kerkoerle en daarna zijn andere teamgenoten. ,,We hebben er lang op moeten jagen, maar eindelijk hebben we een grote prijs”, zei Roland Forthomme met een brede lach. Peter Ceulemans: ,,Ik kan niet zeggen hoe ik het heb gedaan en hoe gelukkig ik hiermee ben.” Barry van Beers en Roland Uijtdewillegen deelden in de vreugde met Jan van Kerkoerle, die al sinds de vorige eeuw het boegbeeld en met Hans Snellen drijvende kracht is achter het team. En Raymon Groot neemt afscheid met een fantastische prijs. De Noord-Hollander verlaat het team, omdat hij naar Amerika emigreert om zijn grote liefde achterna te reizen.

Het Zundert-team greep twee keer naast de play-offs in de laatste drie jaar, twee keer ging ook net de beker voorbij aan het team dat zijn thuishaven heeft in D’n Hoek. Paul Brekelmans, interim- voorzitter van de Sectie driebanden, zei tijdens de huldiging van het team: ,,Dit is de overwinning van de vriendschap en de samenhorigheid.” Hij overhandigde één beker aan Raymon Groot en vervolgens werden Jan van Kerkoerle en Hans Snellen in de schijnwerpers gezet. Paul Brekelmans: ,,Ik mag wel zeggen, eindelijk, eindelijk, eindelijk hebben jullie deze beker gewonnen. Ik dank jullie voor het vele goede werk dat jullie hebben verricht voor het biljarten in Zundert en heel Nederland.”


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.