Jongeren brengen klassieke meesterwerken in eeuwen…

[ad_1]
Jongeren brengen klassieke meesterwerken in eeuwenoude Sint Jan Basiliek

BENEFIETCONCERT RONDOM MAARSCHALKERWEERDORGEL

Op dinsdagavond 12 juni a.s. (aanvang: 20.00 uur) organiseert de Stichting Ludens het alweer vierde concert van dit jaar rondom het Maarschalkerweerd-orgel van de St. Jansbasiliek te Oosterhout. Het belooft een groots evenement te worden: orgel-, orkest- en koormuziek verzorgd door het Schoolkoor- en orkest van het Stedelijk Gymnasium te Breda en RK Jongerenkoor YRDV uit Raamsdonksveer, onder leiding van Frans van Dun en Jan Willems. De toegangsprijs bedraagt slechts €5,-. De opbrengst na aftrek van kosten gaat naar de instandhouding van het Maarschalkerweerdorgel.

Naast marktconcerten gedurende de zomermaanden organiseert de Stichting Ludens al enige jaren orgelconcerten op het Maarschalkerweerd-orgel. De bijzondere kwaliteiten van dit orgel ook in het lichte genre zijn reeds van diverse kanten belicht. Het organiseren van orgelconcerten en het onderhouden van kerkorgels kost veel geld. Om die reden wil de Stichting Ludens graag een benefietconcert organiseren ten behoeve van de instandhouding van het Maarschalkerweerdorgel. Evenals vorig jaar zal dit benefietconcert worden verzorgd door RKJongerenkoor YRDV uit Raamsdonksveer en het Schoolkoor- en orkest van het Stedelijk Gymnasium te Breda o.l.v. Frans van Dun, alsmede de organisten Frans Bullens en Jan Willems.

Daarnaast zullen enige getalenteerde leerlingen van het Stedelijk Gymnasium, ook solistisch optreden: als organist op het Maarschalkerweerdorgel of op hun solo-instrument begeleid op het orgel. Op het programma staan o.a. beroemde koorwerken van Fauré (Cantique de Jean Racine) Händel (Halleluia uit de Messiah) en enkele delen uit het aangrijpende Requiem van Mozart. Daarnaast klinkt ook eigentijdse muziek van John Williams (Schindler’s List) en Astor Piazolla (Oblivion).

Klassieke (kerk)muziek uitgevoerd door jongeren??? Ja dat kan, en ze vinden het helemaal geweldig om in de Basiliek en rondom het Maarschalkerweerdorgel op te treden! Houdt u van mooie muziek en /of wilt u de instandhouding van het Maarschalkerweerdorgel ondersteunen: komt u allen naar dit mooie Benefietconcert op 12 juni a.s.[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.