Oosterhouts Kampioenschap Driebanden Teams Matchta…

[ad_1]
Oosterhouts Kampioenschap Driebanden Teams Matchtafel 2018

Biljartclinics en Oosterhouts Kampioenschap Driebanden geslaagd!

Vrijdagochtend 1 juni 2018 was de Biljartarena van Theater De Bussel gevuld met leergierige scholieren, die kwamen “ruiken” aan het biljartspel. En zondag 3 juni 2018 werd de Finale van het Oosterhouts Kampioenschap Driebanden Teams Matchtafel 2018 gewonnen door het (eredivisie-) Team van De Eekhoorn.
Onder leiding van maar liefst 4 gerenommeerde en bedreven driebanders (een leraar van de KNBB, en de spelers Dave Cristiani, Raymund Swertz en Jean Paul de Bruijn) en met medewerking van de organiserende stichting BEN, Biljart Evenementen Nederland en KNBB, werd speluitleg en instructie gegeven aan ruim 25 scholieren van groep 8 van een Oosterhoutse basisschool, die allen zichtbaar genoten en zich steeds meer gingen inleven in de tafels, keuen en biljartballen.
Peter de Laat, de initiatiefnemer van de clinics was zichtbaar verheugd over het enthousiasme en ziet zelfs mogelijkheden om b.v. 1x per kwartaal in de Oosterhoutse locaties biljartclinics te laten geven, vermits er voldoende locaties beschikbaar zijn. “Aan het enthousiasme van de schooljeugd zal het niet liggen, bovendien hebben zich inmiddels 10 leraren voor de jeugd zich aangemeld.”, oppert Peter.
Naarmate de tijd vorderde en het aantal door de jeugd gemaakte caramboles toenam, dreven de talenten naar boven. Een prima zet om de jeugd vroeg warm te maken voor de biljartsport, volgens de kenners.

Zondag was het de beurt aan de 2 uit voorrondes geplaatste teams, BV Cortini Automotive, door loting gekoppeld aan het team van De Eekhoorn, en DKM Tools, gekoppeld aan het team van ’t Hartje/Van Wanrooy. Ondanks verwoede pogingen, mateloze inzet en goede tactieken slaagden beide teams er niet in te winnen van de twee eredivisieteams. De finale werd dan ook op de 4 tafels in een geweldige ambiance in Theater De Bussel gespeeld onder toeziend oog van de 80 aanwezige bezoekers. Zij konden genieten van de kortste partijen en hoogste series, zoals Martin Spoormans (kopman van ’t Hartje/Van Wanrooy), die in 2 beurten zijn set van 15 caramboles in de halve finale besliste. En de hoogste serie van de dag van Jack Wijnen van De Eekhoorn, die een serie van 10 scoorde in de 2e beurt van de halve finale.
Wedstrijdleider van de dag, Bram Speijer: “Spanning was er genoeg, na 1 set was het 4-4, na 2 sets 8-8 en uiteindelijk werd het Kampioenschap beslist door winst in de allerlaatste set, van zowel Kenny Miatton (Maasmechelen) op Wim van Cromvoirt uit Waalwijk, Frans van Kuijk uit Oosterhout (op Martin Spoormans uit Arendonk ? in 8 beurten en door de winst van Jerry Hermans uit Oosterhout (op Oosterhouter Ad Broeders) in 11 beurten: 14-8 voor de Eekhoorn”. Hierdoor hoefde de 4e partij tussen Volkan Cetin (Tilburg) en Jack Wijnen uit Dongen (7-7) na de 7e beurt niet meer te worden uitgespeeld.

Initiatiefnemer Peter de Laat dankt, naast de KNBB en de stichting BEN, alle vrijwilligers en alle spelers voor de spannende partijen en hun enthousiaste
deelname aan dit geweldige evenement, zowel in de voorrondes in de lokalen De Eekhoorn en in Biljartcentrum ’t Hartje en in deze Biljartarena. “Oosterhout Biljartstad heeft met een 1e Kampioen Driebanden Teams Matchtafel vandaag en de geslaagde clinics voor de schooljeugd afgelopen vrijdag, de biljartsport weer eens extra onder de aandacht gebracht. DE OPZET IS GESLAAGD!”

[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.