Oosterhoutse Kermis & Zomerfeest 2018 17 tot en me…

[ad_1]
Oosterhoutse Kermis & Zomerfeest 2018 17 tot en met 22 augustus
Kermis 17 tm 22 augustus 2018

Programma Zomerfeest

Volop vertier in binnenstad Oosterhout
In opdracht van de stad is De Oosterhoutse Kermis op zoek gegaan naar verbinding en heeft deze gevonden in het Zomerfeest. Tijdens De Oosterhoutse Kermis vinden er namelijk allerlei grote en kleine evenementen plaats die de kermis versterken. De bezoekers krijgen een gevarieerd programma aangeboden dat is afgestemd met onder andere ondernemers uit de binnenstad. De Oosterhoutse Kermis vindt dit jaar (nog) plaats op de vertrouwde locaties (Slotjesveld, Slotlaan, Heuvel en Markt). Op vrijdag 17 augustus is er een feestelijke opening en verder is er een Caribische dag, een Hollandse avond, een Stille Kermis, het Mosselfeest een Circuskunstdag, een miniatuurkermis op het Hemaplein en afsluitend vuurwerk op woensdagavond 22 augustus om 22.30 uur.

Booster & Breakdance

Dit jaar zijn de meest in het oog springende attracties de North Pole (funhouse), de Booster; de Breakdance, de Mad Max, de Showtime en de Grand Canyon. Daarnaast staan er natuurlijk volop andere attracties voor jong en oud. De Oosterhoutse Kermis staat dit jaar nog op de vertrouwde plekken. Er is echter wel gekeken naar een betere opstelling van de attracties en een mooie aankleding. Bovendien gebruiken we 2018 om input te verzamelen voor het definitieve ontwerp van de kermis 2019 (en daarna). Hierover volgt later meer informatie.

Zomerfeest

In nauw overleg met de ondernemers uit de binnenstad staat de Oosterhoutse Kermis dit jaar niet meer op zichzelf. Het randprogramma verbindt de kermis aan het centrum en andersom en heeft de naam Zomerfeest gekregen. Het programma is als volgt:

· Vrijdag 17 augustus: gratis kwartiertje en feestelijke opening
· Zaterdag 18 augustus: Caribische Dag
· Zondag 19 augustus: Mosselfeest en Treintje Oosterhout
· Dinsdag 21 augustus: Stille Kermis en Hollandse avond
· Woensdag 22 augustus: Circus en afsluitend vuurwerk
Caribisch & Mosselen

Voor de Caribische dag is samenwerking gezocht met Stichting De Gangmaokers (Kaais Zomercarnaval). Stichting De Gangmaokers zorgt voor diverse Samba-, Brass- en Steelbands, een Caribische DJ en een podium band en waar mogelijk voor tropische versnaperingen. Het mosselfeest is op zondag 19 augustus van 13:00 – 19:30 uur. Op de Markt, Klappeijstraat en Heuvel serveren de horeca bedrijven verse gekookte Zeeuwse mosselen in het bekende pannetje met sausjes en brood. Verder zullen in de binnenstad 3 proefpunten gecreëerd worden om de kermis- en winkelbezoekers mosselen te laten proeven. Het geheel wordt omlijst met een “Schipperskoor” en een draaiorgel

Meezingen & Jongleren

De Hollandse avond op dinsdag wordt georganiseerd door Proeflokaal Chefz en Cafe de Apotheek. Deze gezellige meezingavond staat natuurlijk geheel in het teken van het Nederlandse levenslied. Naast Dj “Rene ZING MAAR MEE”, zijn er optredens van Raymond, Leen Zijlmans en Thom Craane. Circuskunst op woensdag wordt verzorgd door Stichting Centrum voor Circuskunst. Iedereen kan binnenlopen in de circustent in het Slotpark en leren jongleren, ballopen en andere kunsten. Bovendien zullen de ondernemers in de Klappeijstraat aanhaken met vertier in hun stapstraat. Tenslotte zal de miniatuurkermis, die vorig jaar gemist werd, op het Hemaplein in Arendshof 1 staan, samen met een draaimolen.

Momenteel is men nog druk bezig met de voorbereidingen.


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.