Kaais Zomercarnaval naar Caribische Dag maar zonde…

[ad_1]
Kaais Zomercarnaval naar Caribische Dag maar zonder Parade

April jl. hebben wij als Stg De Gangmaokers moeten besluiten om met het Kaais Zomercarnaval in de originele opzet, zoals wij dat gewend zijn, te moeten stoppen.
Stg De Gangmaokers heeft tot op heden 6 edities van het Kaais Zomercarnaval met groot succes kunnen organiseren; waarvan velen hebben kunnen genieten. De laatste editie was in 2016; in 2017 kon het helaas door een aantal factoren, waaronder een tekort aan financiële middelen en een groot tekort aan de broodnodige vrijwilligers niet doorgaan.
Stg De Gangmaokers heeft er jarenlang keihard aan gewerkt om met name voldoende financiële middelen binnen te halen, om zo de toekomst te kunnen bestendigen. In de praktijk bleek dat een hele moeizame klus en dat gecombineerd met weinig vrijwilligers en de economische crisis. Daardoor hebben wij -helaas- moeten besluiten om het Kaais Zomercarnaval in de originele opzet niet te laten doorgaan.

Echter:
door verschillende mogelijkheden te bestuderen en met meerdere partijen gesprekken te voeren, hebben we gelukkig toch nog positief nieuws!
Een gemeentelijke organisatie wil met ons de samenwerking aangaan (en overigens ook met andere organisaties). Dit zal gebeuren in de vorm van een pilot, om zo te kunnen bekijken of we een “soort van” doorstart zouden kunnen maken.
Gezien de korte termijn waarop het evenement gaat plaatsvinden en de -geheel- vernieuwde opzet voor dit jaar (wat een te grote impact voor onze organisatie zou betekenen), heeft Stg De Gangmaokers in overleg, er voor gekozen om dit “overgangsjaar” 2018 geheel muzikaal in Caribische sferen in te vullen.
Dit betekent dus helaas voor dit jaar geen Parade, aangezien daar te veel kosten mee gemoeid zijn, naast het korte tijdsbestek waarin alles geregeld zou moeten worden.
Voor 2019 zal er, na de evaluatie a.s. september, beoordeeld worden of de oorspronkelijke Parade, zoals Stg De Gangmaokers die voor ogen heeft als onderdeel van het Zomercarnaval, volgend jaar in vernieuwde vorm terug zal kunnen komen. Ideeën daartoe zijn eerder al onderwerp van gesprek met betrokken partijen.

Dus kort samengevat:
Stg De Gangmaokers (Kaais Zomercarnaval) organiseert, in samenwerking met Kermis organisatie en Gemeente Oosterhout, een geheel vernieuwde ‘Caribische dag’!
Deze dag wordt op zaterdag a.s. 18 augustus georganiseerd in het centrum van het Brabantse Oosterhout.
Het programma wordt tevens aangepast dan wel vernieuwd met de eerste Battle of Drums voor Brassbands.
De allround band Porque No zal diverse optredens verzorgen, aangevuld met DJ Cliff. Ook zullen verschillende Sambabands en Steelbands hun swingende acte de préséance geven. Caribische versnaperingen zullen ook aanwezig zijn.
Voor info: info@kaaiszomercarnaval.nl


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.