Voordracht Koninklijke onderscheidingen 2019 Aanv…

[ad_1]
Voordracht Koninklijke onderscheidingen 2019

Aanvraag indienen vóór 1 juli 2018

Voordracht Koninklijke onderscheidingen 2019 vóór 1 juli indienen
Kent u een inwoner die wel een lintje verdient? Dé Koninklijke onderscheiding voor een Oosterhoutse/Oosterhouter die zich al geruime tijd belangeloos voor de samenleving inzet? Die zelfs meer doet dan van hem/haar verwacht mag worden? Deze persoon kunt u voordragen voor een Koninklijke onderscheiding (lintje) in 2019! De aanvraag hiervoor dient wel vóór of uiterlijk op 1 juli a.s. bij de burgemeester binnen te zijn. Ook verenigingen en maatschappelijke organisaties kunnen Oosterhoutse inwoners voordragen. De lintjesregen is op de laatste werkdag vóór de verjaardag van de Majesteit. De eerstkomende lintjesregen is op vrijdag 26 april 2019.

Aan de uitreiking van een Koninklijke onderscheiding gaat een uitgebreide en zorgvuldige procedure vooraf. De burgemeester brengt advies uit aan de Commissaris van de Koning over alle ingediende decoratievoorstellen. Hierna geeft de commissaris zijn oordeel over het voorstel. Vervolgens vindt de eindbehandeling plaats door een onafhankelijk college; het Kapittel voor de Civiele Orden. De uiteindelijke beslissing ligt bij de minister onder wiens ambtsgebied de bijzondere maatschappelijke verdiensten vallen.

Meer informatie?
Op www.lintjes.nl vindt u alle informatie over onderscheidingen en kunt u het aanvraagformulier downloaden. U kunt hiervoor ook contact opnemen met de heer S. Kock, van Kabinet & Representatie op telefoonnummer (0162) 48 92 05.


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.