Buurtpreventie Oosterhout gelanceerd Met een ferm…

[ad_1]
Buurtpreventie Oosterhout gelanceerd

Met een ferme druk op een rode knop lanceerden Burgemeester Marcel Fränzel, teamchef van Politie team Dongemond en voorzitter Frank Boermans woensdagavond 27 juni ’18 de
Stichting Buurtpreventie Oosterhout tijdens een druk bezochte bijeenkomst in het restaurant van het gemeentehuis.

Buurtpreventie Oosterhout is de formele opvolger van de Koepel Veilig Oosterhout die in 2014 werd opgericht op initiatief van mensen die al actief waren binnen de buurtpreventie.
Sinds 2017 is Buurtpreventie Oosterhout (BPO) actief. Buurtpreventie Oosterhout is het overkoepelend orgaan van alle buurtpreventiegroepen in de Gemeente Oosterhout.

Onder grote belangstelling lanceerde de stichting zichzelf door haar nieuwe logo officieel te onthullen en een sneak preview te geven van de website van BPO.

Burgemeester Marcel Fränzel benadrukte tijdens zijn toespraak het belang van samenwerken aan een veiligere gemeente. Bewoners zijn hierin belangrijk, aldus de burgemeester: “U bent belangrijk waar het gaat om de wijk veilig en leefbaar te houden. U allen bent immers ‘de oren en ogen’ van de wijk. U ziet wat er in uw woonomgeving gebeurt, hoort wat uw buren over veiligheid en leefbaarheid te melden hebben”.

Teamchef Jaap Naaktgeboren van Politieteam Dongemond liet de vertegenwoordigers van de buurtpreventie en andere genodigden onomwonden weten dat de politie het niet meer alleen kan. Hij is niet gelukkig met dat gebrek aan capaciteit. Des te gelukkiger wordt hij van initiatieven van buurtpreventiegroepen. “Die groepen zijn letterlijk de ogen en oren in de wijken”. Daarom hecht de teamchef aan goede contacten met de teams. De cijfers zijn ondubbelzinnig: waar een actieve buurtpreventie is, stijgt de veiligheid en leefbaarheid. Naaktgeboren juicht de activiteiten van stichting Buurtpreventie toe.

Een van de belangrijkste doelen van Buurtpreventie Oosterhout is volgens voorzitter Frank Boermans het komen tot een volledige dekking van buurtpreventie in Oosterhout, Oosteind, den Hout en Dorst. Boermans: “Vanaf het ontstaan van de Koepel Veilig Oosterhout in 2014 zien we haast een verdubbeling van buurtpreventiegroepen in Oosterhout. 25 teams zijn er nu in Oosterhout actief”. Maar wijzend naar de interactieve kaart op de website van BPO laat Boermans zien dat er een dekkingsgraad is van een kleine 60%.
“Buurtpreventie Oosterhout stimuleert, faciliteert en motiveert Buurtpreventiegroepen in de Gemeente Oosterhout. Dit doen we door middel van kennisdeling, georganiseerd overleg met de partners en het organiseren van verschillende evenementen”, aldus de BPO voorzitter.

Op de website van BPO is veel informatie te vinden over buurtpreventie. Al bestaande teams kunnen ondersteuning en tips vinden. Maar ook voor bewoners die een WhatsAppgroep willen starten in hun straat vinden op de website veel handige tips. Het spreekwoordelijke wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden. Het webadres is www.buurtpreventieoosterhout.nl.
Uiteraard is Buurtpreventie Oosterhout ook te vinden op diverse Social Media zoals Facebook, Twitter en Instagram.[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.