Aantal bezoekers binnenstad Oosterhout in de lift …

[ad_1]
Aantal bezoekers binnenstad Oosterhout in de lift

Na jaren van dalende bezoekcijfers heeft het centrum van Oosterhout de stijgende lijn met betrekking tot het aantal bezoekers aan de binnenstad weer te pakken. In de eerste maanden van 2018 is het aantal unieke bezoekers met 13% toegenomen ten opzichte van dezelfde maanden in 2017.
Met apparatuur van het retail database bureau Locatus wordt sinds enkele jaren op ruim 25 locaties in de binnenstad de drukte gemonitord. Zo ontstaat bijvoorbeeld inzicht in het effect van investeringen en het programma Bruisende Binnenstad.
Per maand
De stijging is verspreid over alle maanden, met februari, mei maar vooral juni als uitschieters. De stijgingspercentages bedragen respectievelijk 15,0%, 15,1% en 26,7%. Maar ook maart (+8,4%), april (+7,7%) en in mindere mate januari (2,6%) scoren goed. Op weekniveau springen week 17 (Koningsdag) en de weken in juni er positief uit.
De redenen van de stijging zijn ongetwijfeld divers. Naast het goede weer in het voorjaar en het stijgende consumentenvertrouwen op landelijk niveau, speelt ook het uitgebreide evenementenprogramma in de binnenstad een rol van betekenis.
Overigens is de gemiddelde bezoekduur constant wanneer 2017 en 2018 worden vergeleken, namelijk 60 minuten.
Landelijk
Kijken we naar de landelijke prestaties dan zit gemiddeld genomen het bezoek aan winkelgebieden al sinds 2017 in de lift. In 2017 zijn in Nederland 5% meer passanten gemeten dan in 2016 (bron: Locatus). Die trend zet in 2018 door. Er zijn echter grote verschillen tussen steden. Waar in grote steden de toename kan oplopen tot 10%, zijn veel middelgrote steden al tevreden met een stabilisatie van het aantal passanten.
Uitdaging
Ondanks dat de stakeholders binnen de Stichting Bruisende Binnenstad content zijn met deze prestaties, betekent dat niet dat er achterover kan worden geleund. “Integendeel”, aldus binnenstadsmanager Stefan van Aarle. “Als het gaat om de leegstand zien we wel een verbetering maar die is nog niet voldoende. Daarom blijven we werk maken van een compactere binnenstad met meer beleving”.


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.