Oosterhout Hartveilig Oosterhout Hartveilig, maar…

[ad_1]
Oosterhout Hartveilig

Oosterhout Hartveilig, maar wat betekent dat eigenlijk? In Oosterhout hangen veel AED’s. Deze apparaten kunnen het leven redden van mensen die een hartstilstand of hartaanval krijgen. In Oosterhout kennen we een systeem, waarbij inwoners worden opgeroepen om een AED op te halen of om een reanimatie te starten (hartmassage en beademen). Het kan dus voorkomen dat wanneer je 112 belt om een hartstilstand te melden, er ineens een buurman of buurtgenoot aanbelt. Hij of zij start de reanimatie of sluit de AED aan. Zij gaan aan de slag totdat de ambulance komt. Waarom? Omdat iedere minuut telt. En de buren zijn er sneller dan de ambulance! Dus mocht je onverhoopt te maken krijgen met een hartstilstand in je omgeving, kijk dan niet raar op dat er een buurtgenoot komt helpen. Meer weten of jezelf opgeven voor een cursus? Neem een kijkje op de website van www.oosterhouthartveilig.nl.


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.