OHC’01 geeft visitekaartje af aan Gemeente! Het l…

[ad_1]
OHC’01 geeft visitekaartje af aan Gemeente!

Het leek wel een sprookje bij Camelot Beach Tournament’17. Als trainingsstage kozen de Nationale teams van Argentinië en Australië ons toernooi uit om goede oefenwedstrijden te spelen als voorbereiding op de World Games in Polen. Een ‘once in a lifetime” ervaring voor de jonge OHC’01 meiden om daar tegen te mogen spelen. Dinsdags een oefenpot tegen de Aussies 2-0 winst en op vrijdag voor de punten tegen de meiden uit het Land van Messi. 2-1 verlies met het kleinst mogelijke verschil. Opslaan in je geheugen en over 50 jaar tegen je kleinkinderen vertellen of zoiets. Maar de Aussies kwamen terug naar Oosterhout, nu als voorbereiding op het WK in Kazan Rusland. Ook de heren teams van Noorwegen,Duistland en de Aussies kozen voor deze voorbereiding. Een topbezetting dus weer bij het Camelot Toernooi.
Westsite,Caipirinhas,Pirky Poznan en OVB Beachgirls zijn damesteams uit de Top 10 van Europa, dus men kon wel weer spreken van een zware klus.

Donderdagavondshow!
Omdat er bij Camelot/OHC’01 nogal behoefte was aan een 4e veld werd met hulp van de Gemeente Oosterhout gekozen voor een veld op de markt, logistiek een geweldige uitdaging. Maar mooiere reclame als deze konden we niet wensen.
2 poules van 8 teams en wat later bleek OHC’01 in de Poule des doods met de uiteindelijke nr’s 2-3 en op de latere No 1 kom ik nog terug.
Donderdag 20.30 OHC’01 tegen de Australië ,op FB natuurlijk veelvuldig aangekondigd en daardoor ook een Bomvolle markt. En wat was het een mooie wedstrijd, beide teams pakten 1 set en dus ook nog eens shoot outs en een hoop uit te leggen aan het onwetende publiek. OHC’01 won de partij en zetten zo gelijk een goede stap naar de kwartfinales.

Denen slopen OHC’01
Op vrijdagochtend maakte OHC’01 het zich onnodig moeilijk tegen medeorganisator Camelot maar ook hier werden de shoot outs gewonnen.
Voor het eerst dit jaar ook 2 Deense ploegen op het toernooi en zij brachten onze meiden nogal wat ongeluk. In de eerste set bij 8-4 sloeg het noodlot toe, na een botsing met een stevige Deense moest Sietske per brancard het veld verlaten. OHC’01 dusdanig aangeslagen dat het gatje van 4 niet meer gedicht kon worden. In de 2e set herpakte OHC’01 zich en dus ook hier shoot outs en deze keer wonnen de Deensen. Daarna tegen OVB Beach Girls ,dat zijn zeg maar de meest ervaren Beachhandbalsters van Europa en dat kan wel eens makkelijk zijn. Zo ook in deze wedstrijd. Een meer dan terechte 2-0 nederlaag. Later op de dag tegen 12 Monkeys uit Keulen werd redelijk gemakkelijk met 2-0 gewonnen.

Foutjes
Zo werd de wedstrijd tegen Nederland -16 de sleutelwedstrijd, en waar bij OHC’01 tegen teams als Westsite en OVB de foutjes genadeloos worden afgestraft was dat nu andersom. OHC’01 wist goed te profiteren van de kleine foutjes van de tegenstander. Hier dus nogmaals te zien hoe belangrijk ervaring is in dit spel. 4 gewonnen 2 verloren een plaats bij de bovenste 4 hing aan een zijden draadje vooral omdat men tegen Westsite moest, daar win je zeg maar 3 van de 10 wedstrijden tegen maar dan moet wel alles kloppen. Maar zonder Manon(op vakantie) en Sietske(ziekenhuis) en Robin(werken) een onmogelijke taak, dus schade beperkt houden en geen uitsluitingen riskeren. 2-0 verlies ingecalculeerd,slikken en weer doorgaan.
Door de winst op Australië van donderdag schaarden onze meiden zich dan toch nog voor de laatste 8. Maar dan wel tegen de No 1 van de andere poule, die andere Denen die zoveel indruk hadden gemaakt door alle 7 wedstrijden te winnen en pas 1 set te verliezen. Tegen Westsite win je als alles meezit maar van iedereen verlies je als alles tegenzit. Dit was zo’n wedstrijd, Indy geblesseerd eruit en alles ging net niet zoals gepland. Een schrale troost was dat juist zij het Toernooi uiteindelijk wonnen. Opladen voor 5 t/m 8 bleek een onmogelijke taak mede doordat de meiden ook overal 9hand -en spandiensten moesten verlenen. Een gegeven dat ook de Camelot teams opbrak.
Al met al een mooie ervaring rijker en vooral aan Oosterhout laten zien wat Beachhandbal nu inhoud.
Nog even een bedankje aan de Sponsoren,Vrijwilligers,Gemeente Oosterhout, vv Oosterhout en natuurlijk Camelot. Maar ook aan alle lokale media die OHC’01 een kans hebben gegeven zich te profileren. Stiekem ook een bedankje aan Positive Picture Kie ,hij weet zelf wel waarom! (Bron OHC’01)


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.