Oosterhout neemt deel aan inzamelingsactie taxussn…

[ad_1]
Oosterhout neemt deel aan inzamelingsactie taxussnoeisel

Inzamelingsactie taxussnoeisel tot en met eind augustus 2018

De Taxus Taxi steunt de strijd tegen kanker door zoveel mogelijk taxussnoeisel, een basisgrondstof voor chemotherapie, in te zamelen. Het gaat specifiek om snoeisel van de Taxus Baccata, hierin zit de waardevolle stof baccatine, die nodig is om chemokuren te maken.

Gratis op laten halen
Gaat u binnenkort uw taxushaag snoeien? Als u een kruiwagen vol heeft, dan kunt u uw snoeisel direct na het snoeien gratis op laten halen door de Taxus Taxi, ook op zaterdag en zondag. Kijk voor meer informatie, of voor het maken van een afspraak op www.taxustaxi.nl. Bij de milieustraat kunt u gratis Taxus Taxi tassen krijgen, waarin u het snoeisel kunt aanbieden.

Inleveren bij de milieustraat
Heeft u minder dan een kruiwagen vol? Dan kunt u het gratis inleveren bij de milieustraat. Daar staan speciale bakken voor het inzamelen van taxus snoeiafval. De inzamelingsactie duurt tot en met 31 augustus van dit jaar. Na deze datum neemt de hoeveelheid baccatine in de taxusplant namelijk weer af.

Voorkom broei
Broei is de grootste boosdoener als het gaat om de bruikbaarheid van taxussnoeisel. De fermentatie van het verse groen zorgt ervoor dat de bruikbare stof wordt afgebroken. Dit is te voorkomen door in het midden van het snoeisel een kuil te maken ter grote van een voetbal. Verdere uitleg en een instructievideo zijn te vinden op www.taxustaxi.nl/knipvoorwaarden


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.