ONE introduceert Zon Obligaties in Oosterhout De …

[ad_1]
ONE introduceert Zon Obligaties in Oosterhout

De voordelen van zonne-energie toegankelijk voor een groot deel van de inwoners van Oosterhout door Zon Obligaties. Dankzij ONE sieren eind 2018 maar liefst 1427 zonnepanelen het dak van de milieustraat.

Inwoners van Oosterhout krijgen de kans om voor € 25 per zonnedeel aandeelhouder te worden. Eén zonnepaneel bestaat uit 24 zonnedelen. Leden van Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) krijgen voorrang op een aandeel! Geïnteresseerden kunnen zich nu al opgeven via onze e-mail info@oosterhoutnieuweenergie.nl. Binnenkort zal dan een link beschikbaar gesteld worden waar u zich definitief in kunt schrijven. U krijgt daarover nog bericht.

Eerste SDE project in Oosterhout

De installatie op het dak van de milieustraat is het eerste grote project in Oosterhout dat voortkomt uit de subsidie van duurzame energieproductie (SDE). Gerrit Janssen, Cees Smulders, Bart van Riel en Bart van Nies, allen vrijwilligers van ONE zaten vele uren met de gemeente, de leverancier van de zonnepanelen en het Energieloket uit Vught om de tafel om het plan vorm te geven. Nu, zo’n anderhalf jaar later is de finish in zicht. Janssen: ‘We doen het voor de inwoners die geen beschikbaar dak hebben of niet voldoende financiële middelen om te investeren in zonne-energie. ‘

Overige duurzame investeringen

ONE adviseerde ook nog over andere duurzame investeringen op de gemeentewerf. Het stroomverbruik is op jaarbasis 230.000 kwH, waarvan nog bijna 130.000 wordt terug geleverd. Het is gunstiger om die stroom zelf te gebruiken, daarom schaft de gemeente ook laadpalen aan en oriënteren ze zich op de aanschaf van elektrische voertuigen. De gemeente staat ook positief tegenover het advies om de huidige CV-ketel en het ventilatiesysteem om te ruilen voor een warmtepompinstallatie. Zo wordt de gemeentewerf nog duurzamer.

Ideële coöperatie

Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) is een ideële coöperatie die het gebruik van duurzame energievormen in Oosterhout stimuleert. Zij komt voort uit de daadkracht van vrijwillig betrokken ondernemers en inwoners van Oosterhout, die zich geheel belangeloos inzetten.[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.