Jaarmarkt Dorst maakt een doorstart in 2019

 

De jaarmarkt Dorst, traditioneel op vaderdag, 35 jaar georganiseerd door de Scherpschuttersvereniging en Fanfare St. Joris, krijgt een doorstart in 2019.
Nadat de vereniging St. Joris heeft aangegeven in 2019 geen Jaarmarkt meer te organiseren heeft de Stichting Kermis onderzoek gedaan om de mogelijkheden te bezien een doorstart te maken.
Op de eerste plaats zijn er gesprekken gevoerd met de voorzitter van de vereniging St. Joris, met de vraag; of St. Joris kan instemmen met een doorstart van de Jaarmarkt 2019 door de Stichting Kermis. Deze vraag is bevestigend beantwoord.
De Jaarmarkt zal in 2019 georganiseerd worden door de Stichting Kermis met medewerking van een organisatiebureau dat ervaring heeft in het organiseren van jaarmarkten.
Het zal een weer een jaarmarkt worden met marktkooplieden, standwerkers en oude-ambachtslieden. We gaan er voor om op Vaderdag 2019, 100 tot 125 marktkooplieden naar Dorst te halen. Er zal geen rommelmarkt meer aan worden toegevoegd.
Naast de marktkooplieden komt er entertainment met o.a. Steltlopers en Charackers, Oude Bromfietsen en Solexen, Nostalgische Amerkaanse Auto’s (20x), Nostalgische Orgels, Levende Standbeelden, Oude Tractoren en Landbouwmachines, de gehele dag muziek door 5 muziekkapellen en aansluitend om 16.00 uur in samenwerking met de Stichting Midzomer Nachtfeest, Dorst Live met 8 Nederlandstalige artiesten op het plein tussen de Kermis en de feesttent. Voor de kinderen gaan we activiteiten organiseren. Ook de Kermis komt in al zijn glorie weer terug met dezelfde attracties als voorgaande jaren.
De jaarmarkt blijft gratis te bezoeken en er zal gezorgd worden voor voldoende hapjes en drankjes.[ad_2]

1 Comment

  1. Als West Brabantse Vogelwerkgroep willen wij toch ageren tegen de in BNdeStem aangekondigde vogelshow op de jaarmarkt. De tentoongestelde roofvogels zullen verschrikkelijk gestrest raken, omdat ze van nature de mensen schuwen en op de vlucht gaan, maar dat nu niet kunnen. En sommige uilen worden op onnatuurlijke wijze uit hun slaapritme gehaald (want de meeste uilen jagen ‘s nachts).

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.