Zwemmen voor mensen met psychische problematiek

Warande Nieuws

Zwemmen is goed voor íedereen
Vanaf 1 september ook zwemmen voor mensen met Psychische Problematiek op Recreatieoord De Warande

Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat sporten, en met name zwemmen, een positief effect heeft op mensen met psychische problematiek. Veel mensen met psychische klachten lukt het echter niet om het sporten zelfstandig op te pakken. Soms doen ze wel een poging maar stoppen weer snel omdat de ‘mentale’ afstand tot het zwembad te groot.

Binnen de Gemeente Oosterhout wordt er geëxperimenteerd met nieuwe vormen van zorg en ondersteuning om zo de gezondheid, vitaliteit en welzijn van inwoners te versterken. Dit doet men vanuit het concept positieve gezondheid, waarin gezondheid wordt gezien als het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren.

Om die reden hebben zorgverlener impegno, GGZ Breeburg en Sportbedrijf Oosterhout de handen ineen geslagen en starten begin september met een nieuw initiatief waarbij mensen met psychische problematiek de mogelijkheid wordt geboden onder begeleiding van professionals uit de geestelijke gezondheidszorg te zwemmen. De zwemactiviteiten vinden iedere donderdagochtend plaats tussen 10:30 uur en 11:30 uur in het 50-meter sportbad en het 25-meter zwembad. Men kan er voor kiezen aan te sluiten bij de Floatfit-les of het recreatief zwemmen. Dit zijn dus geen besloten groepen, wel is er altijd begeleiding aanwezig zodat ook andere klanten op dit tijdstip prettig kunnen blijven zwemmen.

Mensen die deelnemen aan het project mogen 3 maanden kosteloos zwemmen. Na 3 maanden betaal je de reguliere entreeprijs, de begeleiding blijft echter beschikbaar.

Hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden:
Je:
– herkent jezelf in de beschreven doelgroep;
– hebt een Wmo beschikking (begeleiding individueel 18+);
– bent fysiek gezond of beschikt over een verklaring van de huisarts die deelname ondersteunt.

Wil je meer informatie over dit project of wil je je aanmelden, neem dan contact op met Daniël Arnold van impegno via d.arnold@impegno.nl of (06) 832 09 308

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.