Toch weer een ijsbaan op de Markt

Nieuws

Nadat de vorige organisatie zich heeft terug getrokken om een ijsbaan te organiseren op de Markt, heeft wethouder vd Helm contact opgenomen met de Horeca op de Markt en bij hun de vraag neergelegd of zij zich willen inzetten om alsnog een ijsbaan te realiseren.
Door de initiatiefnemers; Dre de Jong van Chefz Proeflokaal, Rene Rijksen van Café de Apotheek en Ruud Bloemsaat van Eeterij De Verbeelding, is er een projectleider aangetrokken in de persoon van Ad Jespers. Gevieren zijn zij gaan brainstormen en is er ook expertise opgedaan bij het vorige bestuur. De werk stichting IJs op de Markt is opgericht en het evenement zal verder gaan onder de ‘oude’ benaming ÍJsmarkt.
De opzet zal danig verschillen met die van voorheen. De IJsbaan wordt dan wel overkapt maar krijgt een open karakter, er komen geen zijwanden in en rondom de IJsbaan zal een promenade worden ingericht waarbij het voor bezoekers en passant het aantrekkelijk zou moeten zijn om de schaatslustigen te aanschouwen. De plannen zijn er om een Horecatent van 10 x 10 mtr. te realiseren, die hopelijk verpacht kan worden aan een horeca-uitbater, maakt wel deel uit van het totale complex maar is selfsupporting.
Hierdoor komen alle subsidie-, donatie- en entree/verhuurgelden, direct te behoeven aan de ijsbaan. De inzet van vrijwilligers zal dan ook beduidend minder zijn [zijn nodig voor onderhoud en exploitatie van de ijsbaan] maar wel van essentieel belang voor het welslagen van het evenement.
De afgelopen weken zijn toeleveringsbedrijven [ijsbaan – tenten – licht en geluid] benadert en zijn er nodige offertes uitgebracht. Een voorlopig onderzoek maakt duidelijk dat de IJsbaan zoals voornoemd, haalbaar zou moeten zijn.
Ook zijn er al een aantal functies ingevuld en coördinatoren aangesteld. Ook zijn er verschillende werkgroepen samengesteld , doch aanvulling is meer dan wenselijk, zeker als het gaat om de op- en afbouw en de ‘handen’ tijdens het evenement.
Inlichtingen en/of aanmelding als vrijwilliger of als donateur/begunstiger kan via; ijsmarktoosterhout@gmail.com

2 Comments

  1. Beste,

    Met verbazing heb ik het artikel over de IJsmarkt zitten lezen. Niet zozeer vanwege de informatie in het artikel, maar vanwege de vele taal-, grammatica- en spellingsfouten. Mochten jullie nog hulp nodig hebben bij het redigeren van teksten, dan wil ik daar best bij helpen!

    Groet,
    Melani Adriaansen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.